Αρτινοί βετεράνοι αθλητές αγωνίσθηκαν στη Σμύρνη


Με απόλυτη επιτυχία έγιναν στη Σμύρνη της Τουρκίας οι φετινοί αγώνες των βετεράνων αθλητών από όλα τα Βαλκάνια. Περισσότεροι από 600 αθλητές στις 21-22 και 23 Σεπτεμβρίου, θυμήθηκαν τις παλιές καλές εποχές του στίβου.


Μέσα σε κλίμα αθλητικής συναδέλφωσης, οι βετεράνοι αθλητές αγωνίσθηκαν στο Στάδιο της Σμύρνης, καταχειροκροτούμενοι από τους πάρα πολλούς θεατές οι οποίοι το τριήμερο αυτό έδωσαν έντονο το παρών παρακολουθώντας την όλη διοργάνωση. 

Σ’ αυτούς τους αγώνες έλαβαν μέρος και 140 έλληνες βετεράνοι αθλητές. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και τρείς αρτινοί. Συγκεκριμένα: Ο Μπάμπης Παπαχρήστος, ο οποίος αγωνίσθηκε στο ακόντιο και ήρθε δεύτερος, με 2 μέτρα διαφορά από τον Σλοβένο συναθλητή του. Επίσης στη σφαίρα αγωνίσθηκε η Μαριάννα Παπαχρήστου η οποία ήρθε τέταρτη, ενώ ο Λάμπρος Πανάγος στα 5 χιλιόμετρα τερμάτισε 8ος. 


Σημειώνουμε ότι στο περιθώριο των αγώνων, η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε τον χώρο της αρχαίας Εφέσου, ως ένα είδος προσκυνήματος στον Ιωνικό πολιτισμό, ο οποίος αναπτύχθηκε και μεγαλούργησε σ’ αυτή την περιοχή της δυτικής Μ. Ασίας. 

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι η όλη οργάνωση από Τουρκικής πλευράς ήταν άψογη. Σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε, ο αντίστοιχος εθνικός σύλλογος βετεράνων αθλητών της Τουρκίας, ο οποίος είχε αναλάβει το όλο εγχείρημα, έκανε μεγάλες προσπάθειες ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και τελικά τα κατάφερε με εντυπωσιακά αποτελέσματα γι’ αυτού του είδους αγώνες. 


Σημειώνουμε ότι ειδικά η ελληνική αποστολή -και όχι μόνο- έμεινε κατενθουσιασμένη και παράλληλα απόλαυσε τις ομορφιές της Σμύρνης, η οποία θεωρείτε, μαζί με τα υπόλοιπα παράλια της Δυτικής Μ. Ασίας, ένας επίγειος παράδεισος… 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης