ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: Όχι στους αυτόκλητους προστάτες


«Καμμία ανοχή στις νεοναζιστικές προκλήσεις» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας και αναφέρει τα εξής: 


«Τη στιγμή που ο λαός της Άρτας διαδήλωνε ενάντια στα νέα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας, μέλη της Χ.Α. προτίμησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο της εμποροπανήγυρης, επιχειρώντας να εμφανιστούν ως  αυτόκλητοι προστάτες του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, αλλά και των πωλητών που συμμετέχουν στο παζάρι.

"Φέτος η εμποροπανήγυρις θα έχει χρώμα ελληνικό" αναφέρουν με περισσό θράσος στην προκήρυξή τους οι ιδεολογικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και στρέφονται κατά του Δήμου της Άρτας, που παραχώρησε θέσεις και άδειες σε αλλοδαπούς. 

Είναι προφανές ότι στο μυαλό των θαυμαστών του Χίτλερ κάθε αλλοδαπός είναι εξ ορισμού παράνομος και εκδιωκτέος,μολονότι μπορεί κάλλιστα να διαθέτει όλα τα νόμιμα έγγραφα που απαιτούνται για τη συμμετοχή του στην εμποροπανήγυρη. 

Είναι επίσης προφανές ότι η νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α. προσπαθεί να οικοδομήσει (αν είναι δυνατόν!) κοινό μέτωπο μεταξύ εμπόρων της Άρτας και εμπόρων της εμποροπανήγυρης, στρέφοντας αμφοτέρους κατά των αλλοδαπών, τους οποίους βαφτίζει συλλήβδην "λαθρομετανάστες". 

Είναι όμως εξίσου προφανές πως ούτε ο εμπορικός κόσμος της Άρτας, ούτε οι συμμετέχοντες στο παζάρι, έχουν ανάγκη από τη συνηγορία της Χ.Α. και -πολύ περισσότερο- δεν έχουν ανάγκη από μεταφερόμενες "ομάδες περιφρούρησης" και από τα έκτροπα τύπου Ραφήνας που αυτές οι συμμορίες προκαλούν. 

Η τήρηση της νομιμότητας είναι καθήκον των αρμόδιων Αρχών, οι οποίες δεν πρέπει να δείξουν την παραμικρή ανοχή σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εξελιχτεί σε "κράτος εν κράτει"

.Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας καλεί τους Αρτινούς πολίτες, σε επαγρύπνηση απέναντι στις νεοναζιστικές προκλήσεις και σε συγκρότηση ενός ευρύτατου λαϊκού αντιφασιστικού μετώπου. Στις συνθήκες βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνει ο λαός μας, η αιμοδιψής ρητορεία και πρακτική της Χ.Α. δεν είναι "αντισυστημική", όπως θέλει να παρουσιάζεται. 

Είναι το μακρύ χέρι, η άλλη όψη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στην πιο ωμή, απεχθή και δολοφονική της μορφή. Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, όποια μορφή κι αν παίρνει, έχουμε όλοι χρέος να αντισταθούμε».

Δελτίο τύπου επίσης εξέδωσε και η «Δημοτική αλλαγή» 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ δηλώνει, σχετικά με το φυλλάδιο που αυτόκλητοι προστάτες διακινούν στην πόλη μας, ότι στη Δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί το Κράτος. Είναι ευθύνη του Δήμου και της Αστυνομίας η τήρηση της νομιμότητας και ο έλεγχος των παραβατών. Η Άρτα δεν έχει ανάγκη από σερίφηδες.
     

Το Συντονιστικό όργανο
της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ