Μαζικό το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας


Η αστυνομία εκτιμά το πλήθος των διαδηλωτών σε περίπου 20.000 όσον αφορά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και σε 9.00 με 10.000 για τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Μπροστά από το Κοινοβούλιο βρίσκονται παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ 5 υδροφόρα οχήματα της ΕΛΑΣ είναι προληπτικά ακροβολισμένα σε καίρια σημεία στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσά τους και ο «Αίαντας», το όχημα της Αστυνομίας που είναι σχεδιασμένο να επιχειρεί εναντίον διαδηλωτών με εκτόξευση νερού.

Ενδεικτικό της έντασης των μέτρων ασφαλείας είναι ότι, βάσει του σχεδίου της ΕΛΑΣ, για πρώτη φορά έκλεισε ο Εθνικός Κήπος και απαγορεύθηκε η είσοδος στους πολίτες.


Την ίδια στιγμή έξω από το Κοινοβούλιο έχει τοποθετηθεί ο γνωστός ατσαλένιος φράχτης. 

Τέλος πάνω από 100.000 κόσμου στο συλλαλητήριο, εκτιμά η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται από το 80% έως το 100%

Οι σημερινές διαδηλώσεις αποτελούν πρόβα τζενεράλε εν όψει της ψήφισης του πακέτου των 11,5 δις ευρώ στη Βουλή. Στοίχημα των διοργανωτών παραμένει η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου στις μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
 
Προληπτικές προσαγωγές
 

Στις 11.30 στην περιοχή Γαρδένια του Ζωγράφου προκλήθηκε ένταση όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για προληπτικό έλεγχο ομάδα διαδηλωτών που κρίθηκε ως προερχόμενη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ακολούθησε κυνηγητό και περιορισμένης έκτασης επεισόδια. Η αστυνομάι προχώρησε σε 25 προσαγωγές.

Επιπλέον 30 προσαγωγές σημειώθηκαν στο Μπραχάμι και άλλες 6 σε δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης.

Από τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε: «Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα».

Παρούσα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε ότι «για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης».
«Οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία» τονίζει σε μήνυμά του ο γγ της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Επισημαίνει ότι «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία "τρέχει" με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».

Τέλος ο, πρόσφατα διαγραφείς από τη ΝΔ, γραμματέας της ΓΣΣΕ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, αλλά «αντί για πολιτικούς ηγέτες έχει πολιτικούς νάνους πρόθυμους να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της τρόικα και των δανειστών».

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης