Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις...


Η αυλαία των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ανοίγει επίσημα την Παρασκευή, στην πλατεία Αριστοτέλους.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. της Παρασκευής, με μία ανοιχτή δωρεάν συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιαστούν 12 κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι. 

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Αλέξανδρος Μυράτ. Έργα που θα παρουσιαστούν στο κοινό είναι των Suppe, Mozart, Rossini, Offenbach, Chabrier, Bach, Strauss, Elgar, Khachaturian, Pachelbel και Stravinsky.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα μουσεία της πόλης με αφορμή την έναρξη του εορτασμού 2012. Συγκεκριμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο Μουσείου) συμμετέχει στις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης «Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης» και σε συνεργασία με το art café του Μουσείου Terra Antiqua, οργανώνει στον αίθριο του χώρο, συναυλία με το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο οι STRINGLESS.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει με μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη με τους Ανδρέα Καρακότα και Plaza Ensemble με έντεχνη μουσική ελλήνων συνθετών. 

Στην Πλατεία της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί το Πικ νίκ Urban Festival με συναυλίες και θερινό σινεμά σε συνεργασία και με το Πειραματικό Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας για την Πολιτική, την Οικονομία και τον Πολιτισμό «Parenthesis».

 agelioforos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ