ΚΕΔΕ: Οι Δήμοι οδηγούνται σε κλείσιμο!


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει αύριο Τετάρτη, 29 Αυγούστου και ώρα 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 


Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και τον κίνδυνο κατάρρευσής τους εξαιτίας των συνεχών περικοπών, οι οποίες τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο. 

Μετά τη συνάντηση, στις 15.00, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, ενόψει και του εκτάκτου συνεδρίου που συγκαλείται την επόμενη μέρα, Πέμπτη 30 Αυγούστου στην Αθήνα.
 
Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί το θέμα της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Με το Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» από τον Ιανουάριο του 2011 οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι μειώθηκαν από 1.034 σε 325 (-69%), οι Αντιδήμαρχοι από 2.298 σε 1.498 (-35%) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από 16.390 σε 9.375 (-43%). Τα Νομικά Πρόσωπα και οι Επιχειρήσεις των Δήμων από 5.880 συγχωνεύθηκαν σε 1.138 (-81%). Η επιχορήγηση των Δήμων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για λειτουργικές δαπάνες μειώθηκε στην τριετία 2009-2012 κατά 60% και για επενδύσεις κατά 55%.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τεράστια συμβολή στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Με τη νέα όμως μείωση, τον Ιούλιο του 2012, της μηνιαίας απόδοσης των πόρων κατά 30%, η Τ.Α. δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. (μισθούς – λειτουργικές δαπάνες – εξόφληση προμηθευτών)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ