ΑΡΤΑ: Κι άλλη «κατραπακιά» για τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη


Κι άλλοι έξι δημοτικοί σύμβουλοι του είπαν «ΟΧΙ», ενώ αντιδήμαρχος αποχώρησε απ’ την ψηφοφορία


Επιμένει, με φόντο την μικροπολιτική, να κάνει διαχωρισμό στις οφειλές κατοίκων για την ύδρευση, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος και στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έφερε για τρίτη φορά, το θέμα της ειδικής ρύθμισης ΜΟΝΟ για τις οφειλές των κατοίκων της Καμπής.

Όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκε μπροστά και σ’ άλλη «κατραπακιά», η οποία είναι περισσότερο ηχηρή και απ’ τις προηγούμενες. Έξι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Χρήστος Γιώργος, Γιάννης Κοτσαρίνης, Τάσος Τσαμπάς, Κώστας Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Μάγγου και Βαγγέλης Σκανδάλης) είπαν όχι στην πρόταση του δημάρχου, ενώ την ώρα της ψηφοφορίας αποχώρησε ο αντιδήμαρχος Φώτης Φώτης. Σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο ανεξάρτητος, αλλά εκ της πλειοψηφίας προερχόμενος, Γιάννης Νικολάου.

Το θέμα της μείωσης των οφειλομένων, αφορά μόνο μια συγκεκριμένη κοινότητα καποδιστριακού Δήμου και όπως είναι λογικό, μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις, ανάμεσα στα χωριά, αλλά ο δήμαρχος επιμένει και ο καθένας αντιλαμβάνεται το γιατί. 

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Τάσου Τσαμπά, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αν ψηφίσω ναι σ’ αυτό το θέμα, πρέπει να βάλω κράνος για να πάω στην Ανέζα».

Το θέμα δεν πέρασε και την πρόταση του δημάρχου, ψήφισαν μόνο εννιά δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Πάνος Γόγολος, ο οποίος βέβαια κατάγεται απ’ την Καμπή, όπως επίσης και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Παπαϊωάννου, που κι αυτός κατάγεται απ’ την Καμπή.

Το θέμα που δημιουργήθηκε με την έντονη διαφωνία έξι δημοτικών συμβούλων, θεωρείται και είναι μείζον, μιας και δείχνει ότι έχει αρχίσει «να ξηλώνεται το πουλόβερ» της δημοτικής πλειοψηφίας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν δημόσια την διαφωνία τους, την οποία είχαν μεν και τους προηγούμενους μήνες, αλλά την συζητούσαν μεταξύ τους.

Το λογικό θα ήταν ν’ αρχίσει να προβληματίζεται ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, αλλά αυτός επιμένει… Θεωρεί εαυτόν παντοδύναμο και δεν βλέπει τα χάλια του. Η κλιμάκωση της διαφωνίας των συνεργατών του, θα πρέπει να ξέρει, είναι η αντανάκλαση της αγανάκτησης που επικρατεί στην κοινωνία.

Θα το καταλάβει κάποτε, αλλά θα πρέπει να είναι σίγουρος πως θα είναι πολύ αργά…

 gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ