Οι άθλοι του Ηρακλή για μνημείο της UNESCO


Επιστήμονες που διοργάνωσαν διεθνές συνέδριο με τίτλο "Ηρακλής και Άργος" υποστηρίζουν ότι οι άθλοι του Ηρακλή θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της ανθρωπότητας.


Σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Ηρακλής και Άργος" που πραγματοποίησε ο δήμος Άργους - Μυκηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων το Σαββατοκύριακο οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι οι άθλοι του Ηρακλή θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Σκοπός του συνεδρίου που φιλοξενήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Άργους ήταν να αναδειχθεί η σχέση του αρχαίου μύθου του Ηρακλή με την πόλη του Άργους, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι μύθοι να ενταχθούν στον ειδικό κατάλογο της UNESCO, για τα μνημεία προφορικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου λειτούργησε έκθεση εικαστικών με θέμα τον Ηρακλή, ενώ έγιναν τιμητικές βραβεύσεις και απονεμήθηκαν έπαινοι και μετάλλια για ειδικές διακρίσεις του δήμου Άργους- Μυκηνών.

Ειδικότερα, με το μετάλλιο του Αστέρα τιμήθηκε από τον δήμο Άργους ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος για τη συγγραφή του επίσημου ύμνου του Άργους, "Άργος εσύ", και ο Μάνος Διαμαντής για τη μελοποίησή του.

Το Μετάλλιο του Σταυρού απονεμήθηκε στην ομάδα Handball του Διομήδη για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Challenge Cup 2012, ο Κωσταντίνος Χατζηγιαννάκης και ο Σταύρος Δωρικός τιμήθηκαν για τη συγγραφή του βιβλίου "ΑΡΓΟΣ ΚΛΥΤΟΝ, ΦΟΡΟΝΕΩΣ ΑΣΤΥ ΚΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟΥ ΠΑΛΑΙΧΘΟΝΟΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ" και ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων.

http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ