Δεκτή η παραίτηση Βερνίκου


Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος.  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που άφηνε αιχμές για συμμετοχή του σε off shore εταιρεία, γεγονός που αντίκειται στη νομοθεσία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βερνίκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφαση του να παραιτηθεί. Το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι έγινε δεκτή η παραίτηση και δεν θα γίνει αναπλήρωση της θέσης. 


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα με την υπουργοποίηση του Γ.Βερνίκου θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αφού πλέκει το εγκώμιο του, ζητά εξηγήσεις εάν πράγματι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας είναι διαχειριστής off shore εταιρείας.

«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι με βάση το νόμο 3849/2010 απαγορεύεται ρητά υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα να μετέχουν σε off shore εταιρείες και προβλέπονται βαρύτατες ποινές σε περίπτωση παραβίασης του νόμου.


«Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. 
Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.real.gr

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βερνίκου


"Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπό μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου, αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.


Οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, έχουν νομική μορφή εξωχώριας εταιρίας και αυτό προβλέπεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία.


Οποιοσδήποτε δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της Ναυτιλίας, αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης.


Αν με την ανάληψη των καθηκόντων μου, κάποια νομική υπηρεσία του κράτους ή του υπουργικού συμβουλίου ή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έθετε υπόψη μου τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν, θα γνώριζα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που με εμπιστεύθηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση.


Δυστυχώς, τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω υφυπουργός Ναυτιλίας, για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο"


Οι δηλώσεις του Γιώργου Βερνίκου από depy6

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης