Σαράντα ημέρες εκτός Ευρώπης ο Πρωθυπουργός


Ανατροπή και εμπλοκή στα όποια κυβερνητικά σχέδια φέρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυστηρή εντολή των θεραπόντων ιατρών του κ. Αντ. Σαμαρά να αποφύγει να ταξιδέψει τουλάχιστον για τις προσεχείς 40 ημέρες.


Με βάσει και την μετεγχειρητική πορεία της υγείας του Πρωθυπουργού κρίνεται επιβεβλημένο να μην ταλαιπωρηθεί με ένα αεροπορικό ταξίδι που μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες στο δεξί του μάτι.


Ως εκ τούτου και με βάσει αυτή τη βασική παράμετρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας αναμένεται να ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίζεται να γίνει περί τα μέσα Ιουλίου, πιθανότατα στις εννέα του επόμενου μήνα.


Η ενδεχόμενη απουσία του κ. Σαμαρά και από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής δεν προκαλεί ανησυχία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι όπως είναι αυτονόητο θα ήθελε να δώσει το παρών ο Πρωθυπουργός.


«Η επαναδιαπραγμάτευση δεν τελειώνει τον Ιούλιο, αλλά τότε αρχίζει επί της ουσίας...Ο Σαμαράς έχει να δώσει πολλές μάχες ακόμα, μέχρι να πετύχει την αλλαγή όρων του μνημονίου...Ο αγώνας θα είναι διαρκής». λένε συνομιλητές του.


Η έκτακτη Σύνοδος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας, διότι θα βρεθεί στο επίκεντρο και τότε επί της ουσίας θα συζητηθούν πολλά από τα όσα ζητάει η Ελλάδα, με βασικό αίτημα την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής κατά δυο έτη.


Για να υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα της χώρας μας, ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι τον ταλαιπωρεί αρκετά το μάτι του, έχει ξεκινήσει, ενόψει και της επικείμενης τακτικής Συνόδου Κορυφής, κύκλο τηλεφωνικών επαφών με Πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών, για να υποστηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας, όπως χθες με τη συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι.


Η περιπέτεια του κ. Σαμαρά σε μεγάλο βαθμό ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό του ιδίου για καθημερινό αυστηρό έλεγχο των πεπραγμένων των υπουργών, αφού οι επαφές του είναι περιορισμένες, με βάσει και τις οδηγίες των ιατρών του, ενώ και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τοποθετούνται για την επόμενη εβδομάδα.


Το κενό καλύπτουν αυτές τις πρώτες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου κ. Π. Μπαλτάκος, και σε δεύτερο χρόνο ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά, ο κ. Κ. Μπούρας, οι οποίοι σε συνεννοήση και ανοικτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση και να μπουν σωστές βάσεις για τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.


«Δεν χαλαρώνουμε τα γκέμια. Η αρχή είναι τα πάντα. Η κυβέρνηση λειτουργεί κανονικά» λένε συνεργάτες του κ. Σαμαρά και σημειώνουν, ότι ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, γνωρίζει τα πάντα και πολύ σύντομα θα είναι...«πανταχού παρών» όπως χαρακτηριστικά λένε


ΠΗΓΗ: tovima.gr
http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ