ΣΑΓΙΑΔΑ - Προειδοποίηση Καχριμάνη για τα ασφαλτικά


Αυστηρή προειδοποίηση, ότι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα, πολύ δε περισσότερο αλλαγές στο καθεστώς των ιχθυοκαλλιεργειών στη Λωρίδα Σαγιάδας, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστα αναπτυσσόμενους κλάδους της τοπικής οικονομίας, απηύθυνε από την Άρτα ο Αλέξανδρος Καχριμάνης. 


Αφορμή στάθηκε το θέμα που επανέρχεται στο προσκήνιο, με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση μάλιστα και το οποίο αναφέρεται στην προοπτική εγκατάστασης μονάδας ασφαλτομίγματος και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην περιοχή της Σαγιάδας. Το θέμα συζητήθηκε και στην εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα η οποία έχει επίκεντρο κάποιες από τις μονάδες, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μετατόπισής τους, επειδή κατά την εγκατάστασή τους δεν τηρήθηκαν οι γεωγραφικοί όροι, με το σύστημα GIS. 

Εικάζεται και αυτό συζητήθηκε ήδη στην Περιφέρεια, ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια για την εγκατάσταση της Μονάδας στην Σαγιάδα, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, αλλά και τις αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ. Έτσι ο κ. Καχριμάνης από το βήμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε για το κυνήγι στον Αμβρακικό άδραξε την ευκαιρία και επανέλαβε τη θέση της Περιφέρειας ότι η Λωρίδα Σαγιάδας είναι μόνο για ιχθυοκαλλιέργειες και όχι για οτιδήποτε άλλο. 

«Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη Σαγιάδα και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Δεν έχει συζητηθεί καθόλου η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στην Ηγουμενίτσα και κάποιοι επιμένουν να σχεδιάζουν για τη Σαγιάδα», σημείωσε, αφήνοντας και υπόνοιες για κάτι πολύ περισσότερο σοβαρό, σε σχέση πάντα με τη γειτνίαση με την Αλβανία.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ