"Το πρόβλημα δεν είναι οι κυνηγοί, αλλά οι λαθροκυνηγοί"


Η προστασία του Αμβρακικού είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για όλους μας, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης χαιρετίζοντας την ημερίδα για την κυνηγετική δραστηριότητα... 


...στα πλαίσια της διαχείρισης και προστασίας του Κόλπου που πραγματοποιήθηκε χθες στην Άρτα. Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. τονίζοντας ότι οπότε χρειάστηκε, ανταποκρίθηκε στην φύλαξη και στην αντιμετώπιση κρουσμάτων λαθροθηρίας.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το πρόβλημα (και για τον Αμβρακικό) δεν είναι οι κυνηγοί, αλλά οι λαθροκυνηγοί. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κυνηγοί είναι ουσιαστικοί και όχι θεωρητικοί φίλοι του περιβάλλοντος και δεν αναζητούν επιδοτήσεις για να προστατεύσουν τη φύση, παρά μόνο το κάνουν με την καθημερινή παρουσία τους σε αυτή. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε γενικές γραμμές και στην σημερινή κατάσταση του Αμβρακικού, λέγοντας ότι θα απομακρυνθούν οι δεξαμενές καυσίμων, σύμφωνα με το οριζόμενο χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι παράλληλα η Περιφέρεια προχωρά στον έλεγχο όλων των βιολογικών καθαρισμών που καταλήγουν στον Κόλπο, προκειμένου να περιοριστούν οι πηγές ρύπανσης.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο οποίος πρότεινε να εφαρμοστεί η απόφαση που είχε εκδοθεί πέρυσι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  - Δυτικής Μακεδονίας, για κυνήγι στην Α΄ ζώνη του Αμβρακικού Κόλπου. 

«Τα προβλήματα από τη λαθροθηρία και η υπερβολική ευαισθησία των οικολογικών οργανώσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση και ωριμότητα στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κυνηγοί είναι συνδεδεμένοι άρρηκτα με τη φύση και τον τόπο και ότι ο «κυνηγετικός τουρισμός» μπορεί να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Τέλος, ευχαρίστησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας για τη συνεργασία που υπήρχε κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο με την Πολιτική Προστασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ