Στη θάλασσα τα λύματα της Πάργας, έκλεισε η παραλία!


Ντροπή και μόνο ντροπή. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λέξη για να περιγράψει τα άνευ προηγουμένου που συμβαίνουν στην Πάργα. 

Λύματα και βοθρολύματα επί ώρες κατέληξαν στην πανέμορφη και πολυσύχναστη παραλία της όπως και στην παραλία του Βάλτου. 


Αποτέλεσμα της κατάστασης ήταν η πρώτη να κλείσει για αρκετές ώρες και βέβαια να ξεσηκωθούν ντόπιοι και ξένοι για το κακό χάλι που επικρατεί. Όπως έγινε γνωστό ο βιολογικός της Πάργας υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα όλα τα λύματα να καταλήξουν στην θάλασσα και μάλιστα σε ακτές ιδιαίτερα πολυσύχναστες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.
Έτσι ο πρώτος έκανε λόγο για βλάβη που αποκαταστάθηκε και απέδωσε το κλείσιμο της παραλίας σε...προληπτικούς λόγους ενώ ο δεύτερος ανέφερε ότι θα γίνει ότι πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας!
Είναι πράγματι ανεπίτρεπτο για μία περιοχή, την πιο τουριστική της Ηπείρου εικόνες όπως αυτές των λυμάτων να ρέουν στην θάλασσα, να κάνουν τον γύρο της Ελλάδας.

Και βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κι επειδή δεν είναι όλη η περιοχή συνδεδεμένη με τον βιολογικό, είναι άμεση υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δημάρχου Πάργας να διερευνήσει τι συμβαίνει με τα λύματα στο Βάλτο.

Κατά το παρελθόν ακολουθούνταν μία συγκεκριμένη μεθοδολογία ώστε να υπάρχει ένας επαρκής έλεγχος σε όλες τις μονάδες και ειδικά τις ξενοδοχειακές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ώστε να μην ακολουθούν την εύκολη λύση... Να οδηγούν δηλαδή τα λύματα στη θάλασσα...

Σήμερα γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει; Και κυρίως γνωρίζει η Δημοτική Αρχή η οποία έχει υποχρέωση να ενημερώσει την κοινή γνώμη και τους εκατοντάδες τουρίστες που φτάνουν αφήνοντας τα χρήματά τους στην περιοχή.

http://www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ