Για τα παιδιά "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ


Η πιο μαγική παράσταση για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια, η πιο παραμυθένια τρελή κωμωδία, κρύβει το μυστικό ενός ονείρου και θα το αποκαλύψει σε μικρούς και μεγάλους, στην Άρτα, στο Θέατρο Κάστρου την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 στις  9:00 μ.μ.! 


Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, μετά «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», διασκεύασε για τα παιδιά, το πιο πολυπαιγμένο, πολυδιαβασμένο  και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο:το  « Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ  και μαζί με τις  μαγικές σβούρες έρχεται το φετινό καλοκαίρι, για να φέρει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης , του αυθορμητισμού και της φαντασίας.
 

Η  παράσταση είναι  ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους από  το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη , αθώα και δροσερή  ματιά μαγεύει τους μικρούς θεατές και τους γνωρίζει το σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.
Ο Πουκ , το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, κινεί  τα πιόνια-ρόλους  σ’ αυτό το σκηνικό παιχνίδι , και όλοι , άνθρωποι  και ξωτικά ,  περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Η μουσική της παράστασης είναι, όπως συνηθίζουν οι μαγικές σβούρες στις παραστάσεις τους, μια πρόταση και αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες.
Ελισαβετιανοί  συνθέτες , που επιστρατεύτηκαν την εποχή του Σαίξπηρ για τα έργα του αλλά  και αυθεντικές μουσικές εκείνης της εποχής .
 

Υπέροχα  κοστούμια, όπως πάντα, έχουν μια ιδιαίτερη σφραγίδα και τα παιδιά θα δουν  από κοντά τα πιο ευφάνταστα ξωτικά και τους πιο κωμικούς μάστορες.
Ας μη χάσει, λοιπόν, κανείς «ευγενικοί μας θεατές » αυτό το όνειρο , κι αυτές τις αλλιώτικες σκιές, γιατί ειδικά αυτή τη χρονιά η αισιοδοξία ίσως να είναι το κλειδί της ελπίδας μας.
 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Διασκευή-Σκηνοθεσία :    Δημήτρης Αδάμης
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση:                      Μάρθα Κλουκίνα
Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης
Τραγούδι φινάλε :                        Γιώργος Βαρσαμάκης            
Μουσική διδασκαλία :           Ελένη Καρακάση
Ειδικές κατασκευές:Αφροδίτη Πουρνάρη
Φωτισμοί:Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή :μαγικές σβούρες*

*Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους .
 

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Λευτέρης Βασιλάκης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Άγγελος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Μαχαίρας, Κωνσταντίνος Παππάς ,Ηλίας Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Πάσσος, Μαριαλένα Ροζάκη, Μαριλίζα Χρονέα
 

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Γενική είσοδος : 10 ευρώ
Ομαδικό  για συλλόγους και ομάδες θεατών : 8 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ