Νταλάρα: Στη Σύνοδο Κορυφής θα κριθεί το μέλλον του ευρώ και της Ευρώπης


Την άποψη ότι το μέλλον του ευρώ αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης ενδέχεται να αποφασιστεί στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Ιουνίου, εξέφρασε ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit.


«Όχι μονάχα το μέλλον του ευρώ [αλλά επίσης] το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νταλάρα. «[Η Σύνοδος] είναι πιθανώς η πιο σημαντική από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


»Αυτό έχει να κάνει με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών που με μακροπρόθεσμη κατεύθυνση, όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες – και φοβάμαι πως αυτοί θα πεισθούν μονάχα με βαθιές λύσεις», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος του IIF.


Τα σχόλια
του κ. Νταλάρα έρχονται μία ημέρα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναμένεται να συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, το ενδεχόμενο έκδοσης ευρω-ομολόγων, η αγορά κρατικού χρέους από τα Ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, η ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Γηραιάς Ηπείρου υπό κοινά αποδεκτή ρυθμιστική και εποπτική αρχή και ένας αμφιλεγόμενος φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Σήμερα,
27 Ιουνίου, αναμένεται να συναντηθούν στο Παρίσι η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναζητώντας μία κοινή γραμμή πλεύσης σε κάποια από αυτά τα ζητήματα που τους διχάζουν. Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο ομιλίας της γερμανίδας καγκελαρίου, στην οποία δήλωσε ότι όσο ζει δεν πρόκειται να υπάρξει κοινή ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης.

Η συνάντηση των δύο ηγετών γίνεται μία ημέρα αφότου Ισπανία και Ιταλία, οι δύο μεγάλοι ασθενείς της νομισματικής ένωσης, είδαν το κόστος δανεισμού τους να αυξάνεται επικίνδυνα, αναζωπυρώνοντας φόβους όσον αφορά τη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους και τη δυνατότητα των δύο κρατών να το αναχρηματοδοτήσουν μέσω δανεισμού.


 http://www.skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης