Στον δρόμο για Κτιστάδες Άρτας - Μια όμορφη διαδρομή!


Ένα ταξίδι που ξεκινά από την Άρτα με προορισμό το χωριό Κτιστάδες. Ελάτε να ταξιδέψουμε στην ομορφιά της φύσης και να βρεθούμε στα καταπράσινα βουνά των Τζουμέρκων! (Δείτε το Βίντεο)




Λίγα λόγια για το χωριό Κτιστάδες:
Με θέα την κορυφή "Στρογγούλα" των καταπληκτικών Τζουμέρκων, στην μέση περίπου της διαδρομής Άγναντα-Πράμαντα και σε υψόμετρο 730 μέτρων βρίσκεται το χωριό Κτιστάδες.
Το χωριό πήρε την ονομασία του από τους πολλούς μαστόρους που βρίσκονταν εκεί, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν "πετράδες". Η ονομασία αυτή αντικατέστησε το σλαβικό "Κουσοβίστα" που επικρατούσε εν καιρώ πολέμου.

Κατά την είσοδο σας στο χωριό σας καλωσορίζει η παιδική χαρά με την βρύση της. Καθώς εισέρχεστε στο χωριό, συναντάτε την πλατεία. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζουν οι 2 πλάτανοι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η υπέροχη βρύση με το μνημείο. Κάτω απ'την σκιά των πλατάνων μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό ή το μεζεδάκι σας καθώς και το ποτό σας. Τα καφενεία του χωριού, η Μηλοκοκιά και ο Πλάτανος, είναι πρόθυμα να σας εξυπηρετήσουν. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε!




Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιούν 2012 από

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ