Σπείρα διαρρηκτών δρούσε στη Β/Δ Ελλάδα...


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών  στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, Κέρκυρας και Αιτωλοακαρνανίας. 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης. Εξιχνιάσθηκαν είκοσι επτά (27) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούν, επιπλέον, εντάλματα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα. 

Ειδικότερα το αστυνομικό δελτίο αναφέρει: Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότερες από (27) κλοπές σε σπίτια και καταστήματα και μία ληστεία σε σπίτι στην Πάργα.
 

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (25-6-2012) τα ξημερώματα στην Νέα Κερασούντα Πρεβέζης,  δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 28 ετών και μία 37χρονη ημεδαπή  ενώ συνελήφθη και ένας 47χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη οπλοκατοχή.
 

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
•διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2011, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες και  επιχειρήσεις.
•εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση.
•διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης  της ομάδας (modus operandi), τα μέλη της οποίας παραβίαζαν οικίες με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες όταν οι ιδιοκτήτες κοιμούνταν.
•προσδιορίστηκε η γεωγραφική περιοχή δράσης τους, η οποία, εκτός από περιοχές της Ηπείρου, επεκτεινόταν και σε περιοχές της Κέρκυρας και της Αιτωλοκαρνανίας.
•προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα. Επίσης, αφαιρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις αφαιρέθηκαν  ισάριθμα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο, προκειμένου οι δράστες να διευκολύνουν τη διαφυγή τους.
•εκτιμήθηκε η λεία των κλοπιμαίων, η οποία υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ.
 

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας δρώντας από κοινού, έχουν διαπράξει είκοσι επτά (27) κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα ενώ  εμπλέκονται και σε μία υπόθεση ληστείας στην περιοχή της Πάργας (σχετικό το από 27-03-2012 Δελτίο Τύπου). Επίσης,  προέκυψε ότι ο 27χρονος ενέχεται και σε τέσσερις (4) κλοπές τιμαλφών από λουόμενους, που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Πάργας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο αλλοδαπών,  εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης των κ. Ανακριτών Πρέβεζας και Κέρκυρας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηγουμενίτσας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη  προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της  συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ