Σήμερα στη Ναύπακτο ο "Μακρυγιάννης"


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» συμμετέχει με τη μικτή του χορωδία στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπάκτου στις 25 και 26 Μαΐου 2012.



Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η χορωδία μας θα αποδώσει τα τραγούδια α. «Προδομένη αγάπη» του Μίκη Θεοδωράκη, β. «Μια καλημέρα» του Μάνου Λοΐζου, γ. «Στ’ Άγιον Όρος» του Δήμου Μούτση και δ. «Τι να γίνεται ο κυρ Φώτης» του Μάνου Χατζηδάκη.

Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί και έχει καταστεί «λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης. Η γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού που ξεκίνησε το 2001 και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για έκτη διετία.


Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 & 26 Μαΐου 2012 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου. Είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στο βιβλίο του συγγραφέα - δημοσιογράφου Γιώργου Λογοθέτη «ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ».


Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, την Παρασκευή (25.05.2012) στις 20:00 θα γίνει παρουσίαση της ζωής και του έργου του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από το βιβλίο «ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ» με την παρουσία του συγγραφέα κ. Γιώργου Λογοθέτη, ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσουν τραγούδια του η δημοτική παιδική χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης», η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η κ. Φωτεινή Χαραλαμπίδου.

Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ θα διαγωνιστούν χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και θα απονεμηθούν τα βραβεία. Η Κριτική Επιτροπή, που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαΐου, αποτελείται από τους Γιάννη Σπανό, Δημήτρη Τυπάλδο και Ηλία Ανδρεόπουλο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης