"Οι Έλληνες έχουν ψυχή κυρία Λαγκάρντ"


Ακόμη ένα εξαιρετικό κείμενο J.M. Lamarque:

Σας ευχαριστώ κυρία Λαγκάρντ! Σας ευχαριστώ, γιατί για μία αφορά ακόμη βουτήξατε μέσα στο νερό το κεφάλι των Ελλήνων.



Σε μια συνέντευξη που δώσατε στην αγγλική καθημερινή εφημερίδα Guardian, είπατε: “Πιστεύω πως οι Ελληνες θα πρέπει να ξεκινήσουν μια συλλογική αλληλοβοήθεια”, “πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους”, “Οσον αφορά τους Ελληνες, σκέφτομαι επίσης και όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν όλη την ώρα να αποφύγουν να....
πληρώσουν τους φόρους τους”.


Δεν είναι λοιπόν μόνο η κ. Μέρκελ που δεν αγαπά τους Ελληνες. Για σας επίσης οι Ελληνες είναι κλέφτες, μπαταξήδες, άνθρωποι που δεν είναι φρόνιμο να τους κάνεις παρέα.
Για μια φορά ακόμη η εικόνα των Ελλήνων κηλιδώθηκε από τα λόγια σας.
Αντί να τους δώσετε ελπίδα, και να τους πείτε ότι όλα είναι δυνατά, ότι είναι εφικτή η επίλυση των προβλημάτων, εσείς τους βουλιάζετε ακόμη περισσότερο όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.


Μια μέρα, κ. Λαγκάρντ, μια μέρα οι Ελληνες θα σηκώσουν το κεφάλι, αλλά δεν θα έχουν ξεχάσει εκείνους και εκείνες που τους είχαν καταδικάσει πριν από τον ερχομό του δήμιου. Είναι αξιοθρήνητο, όπως είναι αξιοθρήνητο να ακούς Ελληνες, που διαμένουν εκτός Ελλάδας, να κάνουν κριτική στη χώρα και στο λαό τους.


Δεν γνωρίζετε καλά τους Ελληνες κ. Λαγκάρντ. Οι Ελληνες έχουν μνήμη, αλλιώς δεν θα γνώριζαν την ιστορία της αρχαιότητας απ'έξω κι ανακατωτά. Καλόν είναι να αναλογιστείτε την ελληνική μνήμη κ. Λαγκάρντ, όπως η κ. Μέρκελ, εσείς οι δυο, φαίνεται πως διαθέτετε μικρή μνήμη. Τα ελληνικά δεν είναι μια νεκρή γλώσσα, ούτε οι Ελληνες είναι νεκροί, γιατί διαθέτουν μία ψυχή, την ελληνική ψυχή!


Jose Manuel Lamarque

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ