Θα αποκατασταθεί ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής


-Μικρό υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1,026 MW στο ρέμα Λεπιανών Άρτας

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας που συνεδρίασε χθες, συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία   η σύναψη  προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση και Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής».


 Σε παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, για την αναστήλωση μνημείων της ευρύτερης περιοχής.

 «Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει χρήματα. Είτε θα ενδιαφερθούμε εμείς για αυτά τα μνημεία, είτε θα καταρρεύσουν», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας την αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας κεντρικής υπηρεσίας για την αναστήλωση πολιτιστικών μνημείων. Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση συμμετέχουν εκτός της Περιφέρειας Ηπείρου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης, με προϋπολογισμό 135.000 ευρώ.

Τέλος η  Επιτροπή Περιβάλλοντος έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της ΜΠΕ για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1,026 MW στο ρέμα Λεπιανών της Τ.Κ. Λεπιανών της Δ.Ε. Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Π.Ε. Άρτας», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας  την εταιρεία «ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε.».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ