Στοιχήματα και οι αποδόσεις για τις εκλογές στις 17 Ιουνίου


Οι εκλογές του Ιουνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες τόσο για το μέλλον της χώρας μας όσο και της Ευρώπης γενικότερα (έτσι όπως έχει εξελιχθεί η παγκοσμιοποίηση) και έτσι, οι μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων ανά τον κόσμο σκέφτηκαν ότι είναι μια καλή ευκαιρία να τζογάρουν οι πελάτες τους στα αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη.


«Βάλτε τώρα που γυρίζει» όπως έλεγαν πριν από χρόνια οι γυρολόγοι που επισκέπτονταν τα χωριά. Το βασικότερο στοίχημα των εταιρειών αφορά «το κόμμα που θα λάβει το υψηλότερο ποσοστό ψήφων», τουτέστιν ποιος θα έρθει πρώτος. Τη χαμηλότερη απόδοση, άρα τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει η Νέα Δημοκρατία. Η απόδοσή της αυτή τη στιγμή είναι 1,55. Οπερ σημαίνει πως αν κάποιος ποντάρει 100 ευρώ και έρθει όντως πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, θα πάρει πίσω 155 (καθαρό κέρδος 55 ευρώ).


Η πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει απόδοση 1,80, για το ΠΑΣΟΚ 25,00, για τους Ανεξάρτητους Ελληνες 50,00, για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 75,00 και για τη Δημοκρατική Αριστερά 100,00!

Ενα άλλο στοίχημα που παίζεται έντονα αυτές τις μέρες είναι το αν η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα έχουν άθροισμα εδρών τουλάχιστον 151 (με άλλα λόγια θα μπορούν οι δυο τους να σχηματίσουν κυβέρνηση). Εδώ οι εκτιμήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες αν κρίνουμε από τις αποδόσεις.

Η επιλογή πως «ναι, θα πάρουν τουλάχιστον 151 έδρες» έχει απόδοση 1,75, ενώ το «όχι» το βρίσκουμε σε αποδόσεις του 1,95. Τζόγος γίνεται ακόμη και για τον αριθμό των κομμάτων που θα πάρουν τουλάχιστον 3% στις εκλογές και άρα θα μπουν στη Βουλή. Το πιθανότερο κατά τους μπουκ είναι να μπουν επτά κόμματα (απόδοση 1,75). Στο να μπουν οκτώ η απόδοση είναι 2,50, ενώ στο να μπουν εννέα η απόδοση είναι 6,50. Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου είχαν εισέλθει επτά κομματικοί σχηματισμοί.

Τέλος, υπάρχουν στοιχήματα ακόμη και για το αν το ποσοστό συμμετοχής στις προσεχείς εκλογές θα είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το 64,5%. Το «ναι, θα είναι μεγαλύτερο» έχει απόδοση 1,55 και το «όχι» έχει απόδοση 2,30. Στις κάλπες του Μαΐου πάντως είχε ψηφίσει το 65,1% του εκλογικού σώματος.


 www.madata.g
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης