Μέρκελ: "Βγάλτε τα πέρα με όσα βγάζετε"


Παραμονές των εκλογών και η Μέρκελ στέλνει για ακόμη μια φορά αυστηρό μήνυμα στους Έλληνες .

Μπορεί βεβαίως η δήλωση της  να απευθύνεται  γενικά στα μέλη της ευρωζώνης αλλά αν λάβει κανείς υπόψη ότι πολλές φορές στο παρελθόν σχολιάστηκε από τους Γερμανούς ότι ο τρόπος ζωής μας δεν είναι αντίστοιχος των χρημάτων που  κερδίζουμε, είναι προφανές για ποιον χτυπάει το καμπανάκι!



«Θέλω όμως να το πω ξεκάθαρα, δεν λέμε ότι η λιτότητα λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά, εάν κάποιος συζητάει στο σπίτι του για το πώς θέλει να ζήσει μια ανεκτή ζωή, τότε μια από τις πρώτες προϋποθέσεις είναι να μπορεί να τα βγάζει πέρα με αυτά που κερδίζει» ,δήλωσε συγκεκριμένα  η Γερμανίδα καγκελάριος  σύμφωνα με το  Associated Press .                             

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους Ευρωπαίους  η πολιτική  λιτότητας  που υπαγορεύει το Βερολίνο ,οι Γερμανοί επιμένουν ότι στόχος είναι  να  επιστρέψει η Ευρώπη  σε χαμηλά επίπεδα ελλείμματος και χρέους και σε αυτό πρέπει να εστιαστεί η προσοχή.

Και  επειδή από ότι φαίνεται   η Γερμανία έχει αναλάβει « κατ ’αποκλειστικότητα» να βρει το δρόμο της επιστροφής αυτής  ,η  Μέρκελ προσθέτει στη δήλωση της : «Το να λέει κάποιος ότι θα συνεχίσει την πορεία του γεμάτος χρέη, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από εμάς, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.»


http://www.madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ