Αύξηση χρηματοδότησης επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις-Μέλη του ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) για να  μην ανακοπεί η αυξητική πορεία των Ελληνικών Εξαγωγών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης...
 

...και κατ’ επέκταση  ρευστότητας αποφασίστηκε η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ο.Α.Ε.Π.» από 200.000 € σε 500.000 €. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ασφάλισης – χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 500.000 € , για διάστημα έως 4 μήνες . με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις. 

Οι εξαγωγείς , αφού ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους από τον Ο.Α.Ε.Π., απευθύνονται με τα ασφαλισμένα τιμολόγια στις συμβεβλημένες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων τους μέχρι 500.000 , το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.
 

Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω επτά συνεργαζόμενων τραπεζών που έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με τον Ο.Α.Ε.Π. (Marfin Bank, Τράπεζα Πειραιώς , Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης