Τελικά η Apple δεν αγοράζει την Ελλάδα...


Πριν από δύο περίπου μήνες, στη γενική συνέλευση των μετόχων της Apple, ένας από τους μετόχους είχε ρωτήσει τον διάδοχο του Στιβ Τζομπς στην ηγεσία του τεχνολογικού κολοσσού εάν με τα πρωτοφανή ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας - τα οποία ξεπερνούν ακόμη και αυτά των ΗΠΑ - θα υπήρχε η ιδέα να αγοραστεί η Ελλάδα.


Ο Τιμ Κουκ τότε είχε απαντήσει ότι η διοίκηση εξετάζει κάθε περίπτωση, ωστόσο για την ώρα η ελληνική περιπέτεια δεν την έχει απασχολήσει.


Τα μεσάνυχτα η Apple ανακοίνωσε εκπληκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Τα ρευστά της διαθέσιμα είναι 67% πάνω μέσα σε ένα χρόνο, φθάνοντας τα 116 δισεκατομμύρια δολάρια - περίπου μισή Ελλάδα - ενώ η εταιρεία πούλησε 88% περισσότερα iPhones (35 εκατομμύρια συσκευές), 188% περισσότερα iPad (12 εκατ. συσκευές) και 7 εκατ. iMac.


Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σπεύδει να καθησυχάσει τους μετόχους: "Δεν θα κάνουμε ένα toga πάρτι (σ.σ. είναι κάτι μεταξύ αρχαιοελληνικού συμποσίου και ρωμαϊκού οργίου, με καλεσμένους με χλαμύδες, χιτώνες, άφθονο ποτό και φαγητό) με τα χρήματα". 


Και ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επαναγοράσει δικές της μετοχές από το χρηματιστήριο, δίνοντας κάπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνοντας έτσι την αξία τους.

Επιπλέον, θα ανταμείψει τους μετόχους με περίπου 10,60 δολάρια μέρισμα ανά μετοχή, κάτι που αντιστοιχεί σε άλλα 10 δισεκατομμύρια.


Πώς είπατε; Μένουν αρκετά ακόμη; Ναι, αλλά στο Κοπερτίνο δεν δείχνουν να συγκινούνται με το ελληνικό δράμα...


http://www.protothema.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ