...Τούρκοι θα δημιουργήσουν "βάση" στο Ιόνιο;


Τούρκοι κροίσοι είναι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα ήθελαν να αγοράσουν το Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση.


Η είδηση προέρχεται από την ιστοσελίδα του κ. Δημήτρη Λυμπερόπουλου, βιογράφου του Έλληνα μεγιστάνα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έγραψε ότι η Αθηνά βρίσκεται σε επαφές για να πουλήσει το Σκορπιό, ενώ πριν από λίγα 24ωρα έγραψε ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι Τούρκοι.


Παράλληλα ο κ. Λυμπερόπουλος αφήνει και αιχμές εναντίον του Αλβάρο, συζύγου της Αθηνάς, ο οποίος είναι πληγωμένος από το 2008 με την απόφαση της τότε κυβέρνησης να μην εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Πεκίνο.


Συγκεκριμένα, ο κ. Λυμπερόπουλος έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Η εγγονή του Ωνάση, πραγματικά πιέζεται αυτή τη στιγμή να διαπραγματευτεί τη πώληση του Σκορπιού με ποσό μαμούθ. 


Πεισμωμένη από το 2008, όταν τότε αρμόδιος υπουργός έθεσε βέτο στην επιθυμία της τόσο ο Ολυμπιονίκης ιππέας σύζυγός της όσο και η ίδια, δεινή αμαζόνα, να εκπροσωπήσουν  την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συζητάει την πρόταση πώλησης του νησιού του παππού της. 

Η δικλίδα στη διαθήκη του κροίσου (τα νησάκια Σκορπιός και Σπάρτη να μη μπορούν να μεταβιβαστούν παρά μόνο σε πρόσωπα της οικογένειας ή στο δημόσιο) έχει βρει νομική λύση που γνώριζε ο αποβιώσας πρόσφατα δικηγόρος του Ωνάση Τρύφων Κουταλίδης».

"Όμως, η  μεγάλη είδηση είναι ότι τον Σκορπιό λιμπίζονται Τούρκοι κροίσοι που θέλουν να δημιουργήσουν μακριά από το πάντα επικίνδυνο Αιγαίο, έναν τουριστικό παράδεισο για μιλιονέρους Άραβες και λοιπούς... Και κατάλληλο νησί είναι ο  ξακουστός Σκορπιός  στο Ιόνιο, που ως τώρα δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε από την κληρονόμο του Ωνάση ούτε από το ελληνικό κράτος".



Βασίλης Γούλας
http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ