Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους Ευρωβουλευτής;

Στη φώτο αριστερά ο Σοφοκλέους και δεξιά ο Μαυρονικόλας

Ένας φίλος της Άρτας, αλλά και της Ηπείρου, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για τον Κύπριο πολιτικό Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κούλη Μαυρονικόλα, όπου σύμφωνα με το Sigmalive, παραιτείται από το Ευρωκοινοβούλιο.




Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα στον Τύπο και αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κούλης Μαυρονικόλας παραιτείται του αξιώματος του στο Ευρωκοινοβούλιο και τη θέση του αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος τους κόμματος Σοφοκλής Σοφοκλέους, φαίνεται τελικά να επιβεβαιώνονται σε όλα τα επίπεδα.


Πάντως, ο κ. Σοφοκλέους, σε δηλώσεις του στο Sigmalive, oύτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια" ότι ο “Κούλης Μαυρονικόλας παραιτείται από το Ευρωκοινοβούλιο και ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, πρώτος επιλαχών στο ευρωψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ, ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες''.


Στην (σίγουρη) περίπτωση όμως που τελικά τα πράγματα καταλήξουν με αυτό τον τρόπο, ο κ. Σοφοκλέους τόνισε ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει καμιά θέση στο κίνημα, στο πλαίσιο του προσεχούς παγκύπριου εκλογικού συνεδρίου. Ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι θα περιοριστεί σε μια μόνο θέση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες προκλήσεις που έχει το κίνημα.


Ο Γ. Ομήρου γνώριζε την πρόθεση Μαυρονικόλα


Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, είναι ενήμερος εδώ και ένα περίπου μήνα για αυτή την εξέλιξη την οποία και εκτιμά ως θετική. Ο κ. Μαυρονικόλας θα προβεί σε ανακοίνωση εντός των επόμενων 24ώρων.


Κίνηση «ματ» Μαυρονικόλα;


Άτομα από το περιβάλλον του κ. Μαυρονικόλα, εκφράζουν την άποψη ότι με αυτή του την κίνηση, κλείνει τα στόματα όσων κατηγορούσαν, τόσο τον ίδιο όσο και την Ρούλα Μαυρονικόλα ότι μετέτρεπαν τα πολιτειακά αξιώματα και την ΕΔΕΚ σε … «οικογενειακή υπόθεση». Δημιουργείται ενωτικό κλίμα και μια νέα δυναμική στο κίνημα, εκτιμά η ίδια πηγή, αφού τόσο ο αναπληρωτής πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος τονίζουν ότι δεν επιθυμούν πλέον διπλά πόστα.

"Α-ΤΖ": Σημειώνουμε ότι ο κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους ως Δήμαρχος Λευκάρων Κύπρου, υπέγραψε την αδελφοποίηση του Δήμου Αρταίων με τον αντίστοιχο Δήμο Λευκάρων, όταν Δήμαρχος στην Άρτα ήταν ο Κωνσταντίνος Βάγιας.


http://www.sigmalive.com/news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης