Οι πρώτες δράσεις του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Εγκρίθηκαν ομόφωνα  χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας οι πρώτες δράσεις του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, οι οποίες αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών αλλά και στους ίδιους τους (ενήλικες) μετανάστες που επιθυμούν να βελτιώσουν την προφορική και γραπτή γλώσσα που χρησιμοποιούν καθημερινά... 


...στις συναλλαγές τους, καθώς και εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των παιδιών των Αλβανών μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. 

Εισηγήτρια του θέματος ήταν η Κατερίνα Μάγγου, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου  η οποία ζήτησε την έγκριση των δράσεων λέγοντας: «Σύμφωνα με το Άρθρο 78 του Νόμου 3852/2010 συγκροτήθηκε και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
 

Εν προκειμένω το ΣΕΜ προτείνει για το 2012:

1. Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε παιδιά μεταναστών αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες που επιθυμούν να βελτιώσουν την προφορική και γραπτή γλώσσα που χρησιμοποιούν καθημερινά στις συναλλαγές τους, με εθελοντική προσφορά των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η διδασκαλία πραγματοποιείται σε αίθουσα που μας παραχωρήθηκε στο 1ο δημοτικό σχολείο Άρτας, κάθε Δευτέρα 6-8 μ.μ.
 

2. Εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των παιδιών των Αλβανών μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Έτσι με πρωτοβουλία του ΣΕΜ, ζητήσαμε και παραχωρήθηκε αίθουσα στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Άρτας για να διδάσκεται η στοιχειώδης Αλβανική Γλώσσα με εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, το Αλφαβητάρι και το Συντακτικό. 

Εθελοντικά και δίχως να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου, ο κύριος Θωμάς Κυριάκης,  απόφοιτος της Ακαδημίας Αργυροκάστρου, πολιτογραφημένος Έλληνας πια πολίτης εκδήλωσε ενδιαφέρον για να προσφέρει δωρεάν μαθήματα από τις 4 μ.μ. εως 7 μ.μ , κάθε Σάββατο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης