ΑΡΤΑ: Ραντεβού στο Κάστρο την Κυριακή 1 Απριλίου


Ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό στο Κάστρο είναι μια εξαίσια και ανεπανάληπτη εμπειρία. 

Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για ένα ακόμη ραντεβού όλων εκείνων που έδωσαν τη μάχη τους για να ανοίξει, να καθαριστεί, να ευπρεπιστεί και να περιέλθει πλέον στο φυσικό του ιδιοκτήτη: την τοπική κοινωνία. 


Ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος που παραχωρεί το Ξενία στο δήμο Άρτας και ολοκληρώνεται η τυπική διαδικασία της μεταγραφής του, ώστε να είναι σε θέση ο δήμος να προχωρήσει στη δημοπράτησή του. 

Την Κυριακή, λοιπόν, 1 Απριλίου η συνάντηση στο Κάστρο θα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Πέραν των καφέδων, των αναψυκτικών και των γλυκών που θα προσφερθούν, θα ξεκινήσει και μια κουβέντα μεταξύ των Αρτινών για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει το Ξενία. 

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο των Παρέμβασης των Πολιτών κατέθεσε την πρότασή του στη δημοτική αρχή και ζήτησε να λειτουργήσει ως μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και ως ένα καφέ – εστιατόριο που θα αποτελεί μια ευκαιρία απόδρασης από το θόρυβο του κέντρου της πόλης.
 

Την ίδια μέρα το Συμβούλιο θα κόψει και την πίτα για το έτος 2012. Η συνάντηση αυτή της Κυριακής 1 Απριλίου θα έχει και την ιστορική της σημασία: θα είναι το πρώτο ραντεβού που θα γίνει υπό το νέο πλέον καθεστώς του Ξενία. Για πρώτη φορά ο δήμος Άρτας γίνεται ο ιδιοκτήτης του Ξενία, δηλαδή είναι αυτός που θα καθορίσει την εξέλιξή του και τη λειτουργία του.
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του, τους φίλους του και τους Αρτινούς όλους να δηλώσουν παρόντες στην όμορφη αυτή συνάντηση. Θα αποζημιωθούν.
 

Και θ’ ανοίξουν το δρόμο για να αρχίσουν ξανά οι Αρτινοί να νιώθουν πως το Κάστρο και το Ξενία είναι ο δικός τους χώρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης