Σκίτσο του Economist σατιρίζει τις εξελίξεις στην Ευρώπη


Με αστείρευτο χιούμορ ο σκιτσογράφος του Economist «Kal» αποτυπώνει σε μία γελοιογραφία τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, από τη δική του οπτική γωνία.


Στη γελοιογραφία που βλέπετε, ο Kal σχεδίασε ένα πλοίο που βουλιάζει, στην άκρη του οποίου έχουν καθίσει οι «ισχυρές καρέκλες» της Ε.Ε. και απευθύνουν λόγο προς τον ελληνικό λαό που πασχίζει να σωθεί.


Στον λόγο αυτό αναφέρουν: Ελληνικέ λαέ, εμείς, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, καταφέραμε επιτυχώς να φτάσουμε σε μία συμφωνία, για μία νέα διευθέτηση για τις… ξαπλώστρες.




Στο μεταξύ, σε νέο του άρθρο, ο Economist παρέθεσε τον δείκτη «Proust», με τον οποίο μετρά τον χαμένο οικονομικό χρόνο για κάθε χώρα. Έτσι, ο δείκτης αυτός καταδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει μείνει οικονομικά 12 χρόνια πίσω. Το οικονομικό ρολόι της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας έχει μείνει, σύμφωνα πάντα με τον δείκτη «Proust» κατά επτά χρόνια πίσω, οι Η.Π.Α. δέκα και η Βρετανία οκτώ.


Ο δείκτης «Proust» περιλαμβάνει επτά επιμέρους δείκτες που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η περιουσία και το εισόδημα των νοικοκυριών, οι τιμές των χρηματοπιστωτικών τίτλων και οι τιμές των ακινήτων. Στη δεύτερη ανήκουν η ετήσια εθνική παραγωγή και οι καταναλωτικοί δείκτες και η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τους πραγματικούς μισθούς και την ανεργία.


Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου 
 http://www.zougla.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης