"Χυδαίο δεν είναι η καταπάτηση ενός Συντάγματος"?

"Αφού οι ηγήτορες είπαν ότι είμαστε σε πόλεμο -έστω οικονομικό- οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε με κάθε μέσο".

Με αφορμή το άρθρο της Όλγας Τριάντου που χθες αναρτήθηκε και στον "Αετό των Τζουμέρκων", με τίτλο "Ας διαμαρτυρηθούμε άμεσα και μαζικά στο ΕΣΡ", ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας κ. Χρήστος Καπερώνης, πραγματοποίησε αυτή την διαμαρτυρία στο ΕΣΡ με σχετικό επώνυμο e-mail, το οποίο κείμενο έχει ως ακολούθως: 


"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."
Βολταίρος.


Αγαπητοί κύριοι του Ε.Σ.Ρ


Ξεχάσατε προφανώς την ρήση του μεγάλου φιλόσοφου που θεμελίωσε το δικαίωμα της διαφορετικότητας της έκφρασης έστω και αν μερικές φορές αυτή εκφεύγει του επιτρεπτού.
Αλλά ποιος μπορεί και με τι κριτήρια θα καθορίσει τι είναι επιτρεπτό στην έκφραση και τι όχι. 

Ποιος θα καθορίσει το εύρος και την ένταση του υβριστικού και του χυδαίου. Αν κρίνουμε από την σημερινή κοινωνία με τους Θεσμοθετημένους Ταγούς της ως θεματοφύλακες της, μόνη αυτή, έχοντας απωλέσει το μέτρο του δικαίου, της νομιμότητας και της ηθικής ,δεν είναι εις θέση να τα καθορίσει.
Είναι πάμπολες οι αφορμές που δοθήκαν για αυτό αλλά δεν το έπραξαν. Το μερίδιο ευθύνης, ανήκει σε όλους μας. με πράξεις η παραλείψεις ενός έκαστου εξ ημών.

Η εκτελεστική εξουσία απείχε της εφαρμογής του νόμου κατά βούληση και κατά περίπτωση .Η νομοθετική εξουσία έμπλεξε στα γρανάζια της διαπλοκής και μπέρδεψε το νόμιμο, με το ηθικό. Χάθηκε στο πέλαγος της ανεφάρμοστης πολυνομίας και της ελλείπουσας τιμωρίας στον τρίτο πόλο αυτόν της δικαστικής.

Ετσι η τριαδική εξουσία χωμένη στην ηδονή της ενσυνείδητης συνδιαλλαγής και διαπλοκής εμπέδωσε τον κανόνα της ατιμωρησίας δίδοντας το δικαίωμα σε κάθε επίδοξο επιβήτορα να κάνει χρήση των μηχανισμών, για κάθε είδους παρανομία, όντας σίγουρος ότι δεν θα υποστεί καμιά κύρωση για ότι παράνομο η ανήθικο διαπράξει. Αντιθέτως θα επιβραβευθεί ως γενναίος για τις άνομες πράξεις του. Η διαφυγή ενός έκαστου από την σφαίρα του δικαίου κατέστη κανόνας ανομίας και η κοινωνία έρμαιο στο έλεος των.

Οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών απέτυχαν να δώσουν όραμα σε αυτόν το λαό κρινόμενοι ελλιποβαρείς άβουλοι και μοιραίοι, για τέτοια σοβαρά πράγματα
Αγύρτες των κάθε είδους συμφερόντων ως σύγχρονοι πραματευτές , πρόθυμοι αντί πινακίου φακής, μπορούν να τσακίσουν να σπιλώσουν και να λοιδορήσουν κάθε φωνή αντίστασης ενός αλλόφρονα από τα δεινά λαό.

Θεσμοθετημένα όργανα για την επίβλεψη των νομοκανόνων και των Αρχών Προστασίας ατομικών -κοινωνικών δικαιωμάτων -έκφρασης αντίρρησης και άσκησης των νόμιμων ενεργειών για την προάσπιση των, εξετράπησαν του σκοπού των κινούμενοι όχι κατά το δίκαιο και το ηθικό αλλά κατά το δοκούν, καιροσκοπικά, ανάλογα των περιστάσεων για την εξυπηρέτησης πιθανόν συμφερόντων πυλώνων διαπλοκής, υπό διατεταγμένες πρακτικές και θέσφατα.

Έτσι λοιπόν η ανακοίνωση σας για την επιβολή προστίμου στον δημοσιογράφο ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ για εκφράσεις εις βάρος της Γερμανίδας καγκελαρίου ΜΕΡΚΕΛ και των γερμανικών φυλών -ναι φυλών-ηχεί φάλτσα και παράταιρα στον μέσο Έλληνα την ώρα που αυτός στενάζει κάτω από την γερμανική μπότα της. 

Γιατί μη μου πείτε ότι είναι το ιδιεληπτικό σύνδρομό μας και όλα φαντάζουν στο μυαλό μας. Ότι δεν είναι έτσι , οι καλοί Γερμανοί προσπαθούν να μας σώσουν…. και πρέπει να τους προσκυνούμε….. Όχι ο ΤΡΑΓΚΑΣ έστω και ακραία, εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ασχέτως της πολιτικής και προσωπικής έκφρασής του. 

Αφού οι ηγήτορες είπαν ότι είμαστε σε πόλεμο -έστω οικονομικό- οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε με κάθε μέσο. Ο πόλεμος δεν γνωρίζει από αβρότητες, ιπποτισμούς και ευσπλαχνίες. Είναι σκληρός και απάνθρωπος, όπως απάνθρωποι είναι και αυτοί που τον επιβάλλουν.

Πιστεύω ότι με την απόφαση σας αυτή ασχέτως του ποσού προστίμου δίνετε στους επιβολείς γην και ύδωρ, αιτούμενοι την συγνώμη τους, που ένας δημοσιογράφος τόλμησε να εκφραστεί χυδαία κατά της ΜΕΡΚΕΛ.

Χυδαίο δεν είναι η καταπάτηση ενός Συντάγματος? Η εξαθλίωση ενός λαού? Η επιβολή δρακόντειων νόμων, από εσωτερικούς και εξωτερικούς τυράννους? Χυδαίο δεν είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών μονάδων και του ορυκτού πλούτου? Χυδαίο δεν είναι να σου επιβάλουν με τελεσίγραφα δηλώσεις υποταγής? 

Χυδαίο δεν είναι η καταπάτηση των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων ενός λαού όπως αυτών, της εργασίας της υγείας της παιδείας της της κοινωνικής ειρήνης? Τα απεμπολούμε για να προστατέψουμε την την τιμή και την υπόληψη των επιβητόρων μας? Με τι κριτήρια σταθμίσατε τα δεδομένα και εκδώσατε την απόφαση ? 

Με το μέτρο της ισονομίας, της ισοπολιτείας, του ισοδυνάμου ,του παραδειγματισμού, του επωφελούς για την κοινωνία? η της ΄΄κεκαυμενης΄΄ κεφαλής της πρόθυμης και ενδοτικής? Πρέσβευσε η δωσιλογική αντίληψη των επιγόνων του 41-44 και της λογοκριτικής λαγνείας ,ώστε να γίνει αρεστή στους επιβολείς? Και ερωτώ. Θα σταλεί στο Βερολίνο για επικύρωση? να την στείλετε. Θα έχετε και τα εύσημα της τρόικας.

Συνέλθετε. η αντίσταση του λαού στην εντός των πυλών κατοχή, είναι αδιαπραγμάτευτη είτε αυτή εκφράζεται από τον ΤΡΑΓΚΑ, είτε από τον άστεγο, είτε από τον άνεργο, είτε από τον απελπισμένο και πεινασμένο ανώνυμο συμπατριώτη. Μέσα μας είμαστε όλοι ΤΡΑΓΚΑΣ . Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι ,ακροδεξιοί , αναρχικοί .

Τι σημασία έχει που δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε εκεί που πρέπει. Πάντα θα βρίσκεται ένας ΤΡΑΓΚΑΣ να οδηγεί το θυμό μας. Εσείς αυτό το πετύχατε. Εκεί που δεν ασχολούνταν και πολλοί με το τι έλεγε, εσείς καταφέρατε να το μάθει όλη η Ελλάδα και η ΜΕΡΚΕΛ. Είναι αυτά που θα θέλαμε ο καθένας να πούμε δυνατά. Αϊ σιχτίρ. Ετσι δικαία μπορούμε να αναφωνήσουμε ''είμαστε όλοι ΤΡΑΓΚΑΣ''

Μπράβο σας και πανάξιος ο μισθός σας.
Αλήθεια να ρωτήσω κάτι. Πόσα σας έκοψαν εσάς από τις αυτοκρατορικές αμοιβές σας? θα ήθελα πολύ να μάθω, εγώ και ο δοκιμαζόμενος Έλληνας .


ΔΙΑΦΩΝΏ ΜΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΛΛΆ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΏ ΜΈΧΡΙ ΘΑΝΆΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΆ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ."
ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ. 

ΑΘΗΝΑ 22-2-2012


Μετά τιμής και υπόληψης


ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Ε.Α
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Διαβάστε σχετικά: Ας διαμαρτυρηθούμε άμεσα και μαζικά στο ΕΣΡ

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΑΓΚΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης