ΑΡΤΑ: Πρώτο εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι


Μετά από περίπου ένα μήνα δράσης αισθανόμαστε την ανάγκη, αφενός να χαιρετίσουμε τις εκατοντάδες των συμπολιτών μας  που αρνήθηκαν να πληρώσουν τα άδικο και παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ και έσπευσαν στα γραφεία του πρώην ΣΕΣ... 


...υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά τους για την κοινοποίηση μαζικών εξωδίκων – καταγγελιών προς τη ΔΕΗ και αφετέρου να ενημερώσουμε τους πολίτες της Άρτας για τις μέχρι τώρα ενέργειές μας. 

Ήδη το πρώτο ομαδικό εξώδικο 83 συμπολιτών μας στρεφόμενο κατά της ΔΕΗ για το άδικο χαράτσι έχει επιδοθεί, ενώ ετοιμάζεται και δεύτερο ομαδικό εξώδικο  εκατό και πλέον ατόμων.
 

Αυτή η δράση μας δεν σταματάει  εδώ, γιατί όπως έχει ήδη εκφραστεί από την κυβέρνηση το χαράτσι αυτό παγιώνεται ως μόνιμος και διαρκής φόρος, που θα συνδέεται με το δικαίωμα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

Κόντρα σε αυτή την εκπεφρασμένη αντιλαϊκή στάση και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, έχει γιγαντωθεί  ήδη ένα πανελλαδικό κίνημα αντίστασης με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, χωρίς βεβαίως να αρνούνται τη συμβατική τους υποχρέωση πληρωμής του ρεύματος. 

Αυτή η μαζική κινητοποίηση ήταν που ανάγκασε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση, οδηγώντας την σε ψήφιση στις 14/2/2012 ειδικής τροπολογίας με την οποία  αντί  η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα μετά από 80 ημέρες, υποχρεούται πλέον  μετά την πάροδο 120 ημερών (4 μήνες) να διαβιβάζει την οφειλή του χαρατσιού στο Υπουργείο Οικονομικών και αυτό με την σειρά του στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ, οι οποίες  στη συνέχεια θα καλούν τους πολίτες για την καταβολή του, ενώ οι πολίτες  θα έχουν  το δικαίωμα εντός διμήνου να υποβάλλουν τις ενστάσεις και προσφυγές τους. 

Επομένως ούτε το ρεύμα θα κόβεται για τουλάχιστον 6 μήνες, ούτε οι συμπολίτες μας θα εκβιάζονται. 

Άλλωστε αναμένεται η οριστική αποσαφήνιση περί της συνταγματικότητας και νομιμότητας του μέτρου αυτού  από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 

Δεν μας εφησυχάζει η τακτική υποχώρηση της κυβέρνησης, γιατί γνωρίζουμε ότι η υποχώρηση αυτή ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας, οι οποίοι θα συνεχιστούν με εντονότερο ρυθμό. Έτσι στην Άρτα οι «πολίτες ενάντια στα χαράτσια» συνεχίζουν να δέχονται καθημερινά δικαιολογητικά για την αποστολή μαζικών εξωδίκων, στο πρώην γραφείο ΣΕΣ (καθημερινά 10 με 12 πμ).
 

Η επόμενη κίνησή μας θα είναι καταρχήν μια ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής για τον παραπέρα συντονισμό της δράσης μας, καθώς τα χαράτσια συσσωρεύονται πάνω από τα κεφάλια μας και έπεται δυναμική συνέχεια!!!   

          ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
          Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!       


ΠΟΛΙΤΕΣ   ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΑ  ΧΑΡΑΤΣΙΑ                                          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης