ΗΠΕΙΡΟΣ: Σύμμαχος για το τριήμερο ο καιρός...


Σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Αναλυτική πρόγνωση

Με καλό σε γενικές γραμμές καιρό θα κυλήσει στην περιοχή μας το τριήμερο της Αποκριάς. Η ηλιοφάνεια θα διαταραχθεί για κάποιες ώρες την Κυριακή καθώς θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά.


Τα φαινόμενα αυτά όμως θα είναι περιορισμένα. Ανοιξιάτικο καιρό θα συναντήσουν όλοι όσοι πρόκειται να κινηθούν προς τα παράλια της Ηπείρου, ενώ δεν θα χρειαστούν τα μπουφάν καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Σάββατο ο καιρός αναμένεται αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Βόρειων-Βορειοδυτικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα το βράδυ και στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Βόρειων διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου με αισθητή πτώση από τις βραδινές ώρες.

Την Καθαρή Δευτέρα αναμένονται λίγα ασθενή φαινόμενα τα οποία μέχρι το πρωί θα έχουν σταματήσει. Από το πρωί και μετά θα επικρατήσουν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, και αρκετή ηλιοφάνεια. 
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι Βόρειων-Βορειοανατολικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

 http://www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης