Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Συγγραφέων τίμησε τον Αρ. Σχισμένο


Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Συγγραφέων, που εδρεύει στην Αθήνα οδός Εμμανουήλ Μπενάκη 16, απένειμε, τιμητικό έπαινο στον Αρτινό συγγραφέα κ. Αριστείδη Σχισμένο για την προσφορά του στην Ιστοριο-γεωγραφία του τόπου του. 


Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα τελετών της Σχολής Κορέλκο οδός Βερανζέρου 1, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί πρόεδροι συλλόγων και σωματείων των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας, η δε αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πλήθος κόσμου με αποτέλεσμα αρκετοί να παραμείνουν όρθιοι.
 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Στάθης Παρασκευόπουλος, που απένειμε τον τιμητικό έπαινο στον κ. Σχισμένο πριν από την κοπή της πίτας, με εμπνευσμένη και μεστή σε περιεχόμενο ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο και τους επόμενους στόχους του Συνδέσμου και επαίνεσε με θερμά λόγια το συγγραφικό έργο και την προσφορά του κ. Σχισμένου.

Με αφορμή αυτή την βράβευση ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας κ. Χρήστος Καπερώνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ  Ο κ. ΣΧΙΣΜΕΝΟΣ  ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ  ΣΥΝΕΓΡΑΨΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ  ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ''ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΛΤΣΟ'' ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΕΥΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ  ΒΟΗΘΟΥΝΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ .

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΑΡΤΙΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΝΙΑΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ .
      

ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΣΜΙΞΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ  ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΚΡΙΒΙΕΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΚΤΡΑΧΑΛΑ  ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕΛΤΣΟΥ ΣΤΗ ΒΡΕΣΤΕΝΙΤΣΑ ΤΟ 1804. 

ΕΝΑ  ΑΞΙΟΛΟΓΟ  ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ -ΝΟΜΙΖΩ- ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΗΓΙΩΤΕΣ- ΒΡΕΣΤΙΝΙΤΣΙΩΤΕΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ .
ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ  ΚΑΘΕ  ΕΠΑΙΝΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης