Δημοσκόπηση, ανατρέπει τα πολιτικά δεδομένα


Μία δημοσκόπηση, η οποία ανατρέπει τα πολιτικά δεδομένα παρουσιάζει το περιοδικό "Επίκαιρα", που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη.


Η δημοσκόπηση της VPRC είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με την Αριστερά να καταγράφει αθροιστικό ποσοστό 43%!

Ραγδαία πτώση της δημοτικότητας Παπαδήμου:

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ την εμπιστεύεται μόλις το 26%. Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση Παπαδήμου τύγχανε αποδοχής του 48% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, τα πρώτα βασικά συμπεράσματα για την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι τα εξής:

1. Έχει απωλέσει τα όποια ερείσματά της στην κοινή γνώμη.

2. Δεν είναι βέβαιο, αν τελικά θα φέρει εις πέρας την αποστολή την οποία ανέλαβε –την προώθηση δηλαδή της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI– και

3. Tέτοιου είδους συνεργασίες, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν μπορούν να διασφαλίσουν επαρκώς ούτε την καθημερινή λειτουργία και διοίκηση του κράτους.

43% συνολικά η Αριστερά -Προβάδισμα 30,5% στη ΝΔ:

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων - όπως εμφανίζονται στη δημοσκόπηση είναι:

ΝΔ 30,5%
ΠΑΣΟΚ 18%
ΚΚΕ 13%
ΣΥΡΙΖΑ 11%
Δημοκρατική Αριστερά 8,5%
ΛΑΟΣ 7%
Οικολόγοι Πράσινοι 3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2%
Άρμα Πολιτών 2%
Χρυσή Αυγή 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%

43% ζητά άμεσα εκλογές:


Το 55% των πολιτών υποστηρίζει ότι θα προσέλθει στις κάλπες την ημερομηνία των εκλογών, ενώ το 57,8% ότι κανένα κόμμα δεν δείχνει σωστή πολιτική στάση.

Επίσης, το 43% των ερωτηθέντων ζητούν άμεσα εκλογές, ενώ το 40% δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της και μετά τον Φεβρουάριο.


Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης