Πόλεμος για τον Εφραίμ


Η τύχη του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ εξακολουθεί να μονοπωλεί σχεδόν την επικαιρότητα λόγω ποικίλων αντιδράσεων.


Με την χώρα στην κόψη του ξυραφιού, οι αντιδράσεις τόσο εκτός συνόρων (από τη Ρωσία), όσο και εντός, με αναφορές στην χρονική συγκυρία των Χριστουγέννων, το θέμα του εντάλματος σύλληψης εξελίχθηκε σε μέγα θέμα.

Με αποτέλεσμα, να αναμένουν όλοι την έκδοση των ιατρικών ανακοινωθέντων, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, εξαιτίας της οποίας δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά πέρασε τα Χριστούγεννα κλινήρης και φρουρούμενος στο Κέντρο Υγείας των Καρυών.

Οι δηλώσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό έχουν προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπου Αθανασίου, που σε γραπτή του δήλωσε ανέφερε πως θεωρεί ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας, αλλά και από παράγοντες εντός Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη, καθώς δεν έχουν γνώση της δικογραφίας».

Παράλληλα, κρατά αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Στο μεταξύ, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στη Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Καρατζαφέρης «βλέπει» σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ.

Όπως αναφέρει, «η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται».

Διαπίστωσε μάλιστα «πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ», ενώ παραμένουν «ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού». 



http://www.elzoni.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ