...Χαρούμενα και συγκινημένα για την επαναλειτουργία..

Διπλή γιορτή είχαν χθες τα παιδιά και το προσωπικό του Νηπιαγωγείου Καλοβάτου Άρτας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων αλλά και με αφορμή την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του σχολείου τους μετά την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά στις 30 Οκτωβρίου 2011. 


Η εκδήλωση άρχισε με τελετή αγιασμού ενώ παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας  Λ. Γκόρος, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Φ. Γεωργίου και Γρ. Βλάρας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλοβάτου Παν. Ρίζος, ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Καλοβάτου Μιχ. Σπέντζας, πολλοί γονείς και μαθητές οι οποίοι έστειλαν τις ευχές τους για Χρόνια Πολλά και να μην ξαναζήσουν ποτέ τέτοιο γεγονός σαν αυτό που συνέβη πριν από δύο μήνες περίπου.

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Καλοβάτου κυρία Ελένη Χάρου δήλωσε χαρούμενη και συγκινημένη που μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή, το σχολείο επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση. 

Ευχαρίστησε για την άμεση στήριξη το Δήμο Αρταίων, τον Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Δασκάλων, τους γονείς και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Καλοβάτου καθώς και άλλων σχολείων αλλά και επιχειρήσεις της περιοχής για την υλική βοήθεια που πρόσφεραν και γενικά όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση όλοι, ακόμη και η τοπική κοινότητα, έδειξαν την αλληλεγγύη τους, την συνοχή τους και πόσο πολύ νοιάζονται ένας για τον άλλον» είπε στο καλωσόρισμά της η κυρία Χάρου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρταίων κ. Φώτης Γεωργίου ευχαρίστησε από την πλευρά του την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου, το Δήμαρχο και το Δ.Σ. Άρτας για την εξασφάλιση των πιστώσεων που ήταν απαραίτητες για να επανέλθει το σχολείο στην πρότερη κατάσταση, καθώς επίσης τους Δ/ντές των δύο Σχολείων του Καλοβάτου που η συμβολή τους ήταν μεγάλη όλο αυτό το διάστημα. 

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Γκόρο που έδωσε την άδεια να λειτουργήσει το Σχολείο προσωρινά στο χώρο στον οποίο λειτούργησε, το Κέντρο Πρόληψης Άρτας και προσωπικά τον κ. Θ. Οικονομίδη για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των γονέων μέσω ενός προγράμματος που υλοποίησαν, τους γονείς γιατί ήταν σημαντική η συμβολή τους στον καθαρισμό και μετέπειτα στο στήσιμο του Νηπιαγωγείου. Ο κ. Γεωργίου ευχήθηκε για τις άγιες μέρες Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ο κ. Γκόρος εξήρε απ’ την πλευρά του την ευαισθητοποίηση που υπήρξε απ’ τη Δημοτική Αρχή με το που συνέβη αυτό το ατυχές γεγονός και αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε τόσο με τη Δ/νση όσο και με το Σύλλογο Γονέων. 

Ευχαρίστησε το Δημοτικό Σχολείο Καλοβάτου για τη φιλοξενία που παρείχε αυτό το χρονικό διάστημα. «Είμαστε τώρα εδώ σε μια σχολική μονάδα που είναι σαφώς πολύ καλύτερη απ’ ότι ήταν πριν» είπε ο κ. Γκόρος εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτό το αίσιο αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ