Χρονιά Αγανακτισμένων με χτυπήματα Anonymous

Επιμέλεια: Νίκος Καλαμπάκας 

Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω της μια περίεργη γεύση αφού τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το 2011 σίγουρα έχει «σημαδέψει» τόσο το παρών, όσο και το μέλλον αρκετών λαών. (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)



Σε ολόκληρο τον πλανήτη οι γεμάτοι -από κόσμο που διαμαρτύρεται- δρόμοι, ήταν καθημερινό φαινόμενο. Συγκρούσεις διαδηλωτών με τις Αρχές Ασφαλείας και εμφύλιοι πόλεμοι έκαναν τα δελτία ειδήσεων «πλουσιότερα» στη θεματολογία τους και βοήθησαν ολόκληρους λαούς να αντισταθούν σε δικτατορίες.

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν για σειρά ετών τόσο λαοί του Αραβικού κόσμου, όσο και της Βόρειας Αφρικής, έπρεπε κάποτε να σταματήσει. Η «Αραβική Άνοιξη», είναι το ξέσπασμα των λαών και η αντίστασή τους απέναντι σε κυβερνήσεις καταπίεσης.

Ξεκίνησε από την Τυνησία στα τέλη του 2010 και κορυφώθηκε τη χρονιά που διανύουμε. Όλα άρχισαν στις 18 Δεκεμβρίου του 2010, με τον αυτοπυρπολισμό ενός πωλητή φρούτων και λαχανικών. 
Σε πολλές πόλεις της Τυνησίας αμέσως οι κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους και ξεκινούν μια διαμαρτυρία χωρίς προηγούμενο.

Tunisia-protests--007
protests-in-Tunis-003
twip_110120_05
egypt
Egypt-Protesters-face-off
Protests-continue-in-Tuni-002

Με τη βοήθεια –κυρίως- του ίντερνετ τα νέα εξαπλώνονται γρήγορα στον Αραβικό κόσμο και σε πολλές χώρες ξεκινούν διαδηλώσεις απέναντι σε δικτάτορες και κυβερνήσεις που δε νοιάζονται για το λαό τους. Αίγυπτος, Λιβύη, Μπαχρέιν, Συρία και Υεμένη, είναι χώρες που θυμίζουν καθημερινά βομβαρδισμένα τοπία από τις συγκρούσεις.

Ακολουθούν Αλγερία, Ιράκ, Ιράν, Ιορδανία και Μαρόκο, όμως εκεί οι διαδηλωτές δεν έχουν την «τύχη» των άλλων χωρών, καθώς οι Αρχές Ασφαλείας είναι πιο ήπιες και οι θάνατοι στις διαδηλώσεις δεν γίνονται νόμος.

ΛΙΒΥΗ: Το τέλος του Καντάφι

Βέβαια, για τη Λιβύη πρέπει να γίνει ξεχωριστή αναφορά. Οι διαδηλώσεις των Λίβυων πέφτουν πάνω στη βίαιη καταστολή από τους πιστούς άντρες του Καντάφι και το γεγονός αυτό μετατρέπει τις διαδηλώσεις σε εξέγερση.

Ο εμφύλιος δεν αργεί να ξεσπάσει, η Δύση αναλαμβάνει δράση βομβαρδίζοντας και όλα αυτά τελειώνουν (;) στις 20-10 όταν εξεγερμένοι βρίσκουν τον εμβληματικό ηγέτη της Λιβύης και τον δολοφονούν.

kadafi
libya
A-Libyan-rebel-fighter-ma-002

Ευρώπη: Το κίνημα των Αγανακτισμένων

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» στην Ισπανία, βγαίνει στους δρόμους και παραμένει σε κεντρικές πλατείες της χώρας. 

Στη Μαδρίτη οι διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να «ξυπνήσουν» κι άλλες χώρες, αναρτούν πανό το οποίο αναγράφει «Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες». 

Η αρχή έχει γίνει, παρότι στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να ισοπεδώνουμε τα πάντα, αφού το κάλεσμα των ισπανών μετατράπηκε σε χλεύη. Όμως δεν ήταν έτσι...

indignados-protesta-madrid-610x430
spain-protest
spain

Η απάντηση έρχεται άμεσα. Οι Έλληνες, αντιμέτωποι πλέον με την οικονομική κρίση και τη φτώχεια που είναι απόρροια της, μέσω του Facebook κάνουν το δικό τους κίνημα Αγανακτισμένων και η απάντηση δίνεται στην πλατεία Συντάγματος. 

Μεγαλειώδης συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή στις 25 Μαρτίου. Το πανό των Ελλήνων προς τους Ισπανούς αναγράφει: «Ξυπνήσαμε. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγετε»...

vouli1
7raqdkx
pb-111206-greece-protests-04
pict3

Παρόμοια κινήματα διαμαρτυρίας ξεκινούν τη δράση τους σε Ιταλία, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Η Ευρώπη είναι στους δρόμους...

Occupy wall street
Είναι το κίνημα που αντιτίθεται στη Γουόλ στριτ. Η δράση του ξεκίνησε στα τέλη του Σεπτέμβρη, όμως στην αρχή οι πολίτες των Η.Π.Α. δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να το στηρίξουν. 

Τον Νοέμβρη όμως η αστυνομία προχωρά σε 700 συλλήψεις και όλα αλλάζουν. Το κίνημα διαδίδεται τάχιστα μέσω του ίντερνετ και η δράση του πλέον δεν περιορίζεται στη Νέα Υόρκη.

Ny
occupy-the-bqe-4
Occupy-Wall-St
Occupy-Wall-Street-arrests-03

Στις περισσότερες πολιτείες της χώρας οι ακτιβιστές που το υποστηρίζουν αυξάνονται και το κίνημα γιγαντώνεται. Καταλήψεις σε τράπεζες, διαδηλώσεις σε πλατείες και συγκρούσεις με την αστυνομία, είναι πλέον και εκεί –σχεδόν- καθημερινά φαινόμενα.

Anonymous: Ένα κίνημα με δράση στο ίντερνετ

Οι Anonymous είναι ακτιβιστές – hackers με δράση στο ίντερνετ. Διασκορπισμένοι σε κάθε σημείο του πλανήτη, έχουν ξεκινήσει τη δράση τους από το 2003, όμως αυτή φέτος κορυφώθηκε. 

Έχουν κάνει αναφορές για τη Συρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες, ενώ δεν φοβούνται να «χτυπήσουν» πολυεθνικές εταιρίες, τράπεζες και κυβερνήσεις (μέσω των sites τους).

Με τον δικό τους τρόπο, συμβάλουν και αυτοί στην αφύπνιση της κοινής γνώμης και παίρνουν θέση σε κάθε ευκαιρία όταν βλέπουν λαούς να ταλαιπωρούνται από τις κυβερνήσεις τους.

Anonymous_We_are_Legion_by_RockLou


AnonymousRevolutions 

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης