Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η χαροκαμένη μητέρα έχασε και τα δυο της παιδιά...



Η δίκη για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρούς αναβλήθηκε, καθώς κηδευόταν ο αδερφός, ενός εκ των δύο θυμάτων.


Συγκλονισμένοι ήταν χθες (24-11-2011) δικηγόροι, συγγενείς και φίλοι που βρέθηκαν στα δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης του φοβερού τροχαίου που είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2007 στο δρόμο του Σκαλανίου Ηρακλείου Κρήτης. Μία παρεΐστικη βόλτα μετατράπηκε σε ανείπωτη τραγωδία αφού από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί δύο φίλοι, ο 23χρονος Ροδάμανθος Κορνάρος και ο 18χρονος Φανούρης Λυρώνης.


Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε υπό το βάρος της νέας τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Κορνάρου. Απουσίαζε ένας βασικός μάρτυρας και αυτός δεν ήταν άλλος από τον 30χρονο αδερφό του 23χρονου, ο οποίος προχθές, σύμφωνα με την Αστυνομία, άφησε την τελευταία του πνοή.


«Πρόκειται για μία τραγωδία» ανέφερε συντετριμμένος στην τοπική εφημερίδα «Πατρίδα» άνθρωπος που γνωρίζει την οικογένεια. «Αυτή η χαροκαμένη μάνα κήδεψε δύο γιους μέσα σε τέσσερα χρόνια και είχε χάσει και το σύζυγο της. Πού να αντέξει τόσο πόνο; Σήμερα ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση για το ένα της παιδί και τελικά βρέθηκε να κηδεύει και το άλλο»


Σύμφωνα με το cretalive.gr, η εκδίκαση της υπόθεσης με τους δύο νεκρούς είχε ήδη φορτίσει συναισθηματικά την ατμόσφαιρα και η είδηση της κηδείας του 30χρονου βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα.


Το φοβερό τροχαίο του 2007

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας νεαρός, φίλος των δύο αδικοχαμένων παλικαριών, ο οποίος τη μοιραία νύχτα οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις. Ήταν ο μόνος που επέζησε αν και είχε τραυματιστεί σοβαρά. Όταν συνέβη το κακό δεν είχε δίπλωμα οδήγησης ενώ το αυτοκίνητο ανήκε σε άλλον και του το είχε παραχωρήσει, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.


Ο 23χρονος Ροδάμανθος που εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής ήταν συνοδηγός, ενώ ο «Βενιαμίν» της παρέας, ο 18χρονος Φανούρης, μαθητής νυκτερινού λυκείου, καθόταν πίσω. Ο θάνατος περίμενε τους δύο φίλους σε μία επικίνδυνη στροφή.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο οδηγός σε κάποια φάση ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, άνω των 150 χιλιομέτρων, όπως προσδιορίζεται. Όπως αναφέρεται, ο οδηγός εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, προσπέρασε προπορευόμενο αυτοκίνητο και στην προσπάθεια του να το επαναφέρει στο ρεύμα πορείας του, το αυτοκίνητο εξετράπη.


Είναι ενδεικτικό ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις φίλοι εκτοξεύτηκε σε ύψος 5 μέτρων και στη συνέχεια προσέκρουσε με σφοδρότητα στο πλάγιο μέρος λοφίσκου για να πέσει τελικά στο οδόστρωμα και να σταματήσει στο πρανές δεξιά του δρόμου.

από: newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ