"Την Κυριακή να δώσουμε μια μαζική απάντηση σ όλους όσους μας εξαθλιώνουν"


Συγκέντρωση στους Μελισσουργούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητές τους Βασίλη Ζιώβα και Γιάννη Νάκη

Στα πλαίσια των επαφών με τους κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών στις 2 του Οκτώβρη , η « Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποίησε την Κυριακή το πρωί συγκέντρωση-συζήτηση στην κοινότητα των Μελισσουργών.
 

Μίλησαν ο Βασίλης Ζιώβας, εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Νάκης.

«Την ερχόμενη Κυριακή πρέπει μαζικά να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης και πρέπει να το κάνετε για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτον έχετε ήδη την εμπειρία ενός χρόνου από την εφαρμογή του Καλλικράτη και όλοι σας βιώνεται τις συνέπειες! Αποδείχτηκαν στην πράξη όλα όσα σε τούτη εδώ την πλατεία σας λέγαμε, πριν ένα ακριβώς χρόνο. Αποκαλύφτηκαν τα παραμύθια των άλλων συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δεύτερον γιατί πρέπει να ψηφίσετε με κριτήριο τη ζωή σας. Με αυτό που βιώνεται καθημερινά στο σπίτι, στη δουλειά, στην ψυχαγωγία. Γιατί μόνο με το κριτήριο αυτό μπορεί να μπει φρένο στο μνημόνιο, στην εξαθλίωση του λαού, στην ανατροπή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών.»

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Ζιώβας και συνέχισε: « Την Κυριακή είναι η ώρα να λογαριάσει ο καθένας τη στάση του. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας της λαϊκής ψήφου. Είτε θα τους ανάψετε το πράσινο φώς να σας οδηγήσουν στην εξαθλίωση, είτε θα τους ανάψετε ΚΟΚΚΙΝΟ, θα τους πείτε ένα ηχηρό STOP.

Η οργή και η αγανάχτηση ξεχειλίζει στα χωριά ολόκληρης της χώρας για την επιδρομή της κυβέρνησης, που με φόρους και χαράτσια έρχεται ν' αποτελειώσει το μικρομεσαίο αγρότη, ο οποίος, εδώ και χρόνια, λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και παλεύει, με νύχια και με δόντια, για να γλιτώσει απ' το ξεκλήρισμα.

Την ώρα που η ανέχεια και η φτώχεια στην ύπαιθρο έχει πάρει μαζικές και τραγικές διαστάσεις - στα χωριά αυξάνονται και πληθύνονται οι άνθρωποι που δυσκολεύονται, πια να εξασφαλίσουν το ψωμί της ημέρας - η κυβέρνηση ζητάει από το φτωχό αγροτικό κόσμο να πληρώσει τα νέα χαράτσια.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά έρχεται και το ξεπούλημα της Δωδώνης που θα αποτελειώσει την κτηνοτροφία της περιοχής, θα τονίσει ο Βασίλης Ζιώβας.

Πράγματι εκτός των ανωτέρω και με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, η κυβέρνηση ζητάει να πληρώσουν φόρο εισοδήματος οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι, δουλεύοντας «συν γυναιξί και τέκνοις» και ιδροκοπώντας ολομερίς κι ολονυχτίς, καταφέρνουν να έχουν ετήσιο, μεικτό, οικογενειακό εισόδημα κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ, καθώς και οι γέροντες των χωριών που παίρνουν τις «πενταροδεκάρες» της λεγόμενης «σύνταξης» του ΟΓΑ, θα συνεχίσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Νάκης. 

Με τη φορολογία στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καλούνται οι φτωχοί άνθρωποι της υπαίθρου να πληρώσουν βαρύ χαράτσι για το μικρό, ταπεινό σπιτάκι που, με χίλια ζόρια, πολύ άγχος και μεγάλα χρέη, κατάφεραν να χτίσουν για να στεγάσουν την οικογένεια, αλλά και για τις αγροτικές αποθήκες όπου τοποθετούν οι αγρότες τα εργαλεία και τα προϊόντα τους, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εντελώς αν θα πληρώσουν για τα μαντριά, ή ακόμα και για μικρά κτίσματα, (2χ2), που έστησαν στα χωράφια τους για την εγκατάσταση των ρολογιών της ΔΕΗ που μετρούν την κατανάλωση του αγροτικού ρεύματος.

Στους «υπόχρεους» αυτών των βαριών και επαίσχυντων χαρατσιών συμπεριλαμβάνονται και ζευγάρια ηλικιωμένων χωρικών - ή γριές χήρες και γέροι χήροι - που κατοικούν σε χαμόσπιτα, τα οποία, στην πλειοψηφία τους, χτίστηκαν στις δεκαετίες του '60 και του '70, τα περισσότερα με πλιθιά, ή με τσιμεντοπλίθια και προσπαθούν να επιβιώσουν με την αγροτική «σύνταξη» των 300 ευρώ, η οποία δε φτάνει ούτε για τα άκρως αναγκαία, το καρβέλι της μέρας και τα φάρμακα του μήνα.

Μαζί μ' αυτά τα νέα χαράτσια οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και τα παλιότερα με τις μεγάλες αυξήσεις που επέβαλλε η κυβέρνηση στις εισφορές του ΟΓΑ, στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, στις αδειοδοτήσεις των γεωτρήσεων, στη ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.

Πρέπει λοιπόν την Κυριακή να δώσουμε μια μαζική απάντηση σ όλους όσους μας εξαθλιώνουν. Πρέπει ο θυμός και η αγανάκτηση να μετατραπούν σε αντίσταση, σε ανυπακοή, σε αγώνα, σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε έδειξε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Του ψηφοδελτίου με το γαρύφαλλο.


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Άρτα 25.9.2011

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης