Φόβος στην Νέα Υόρκη από τον κυκλώνα Αϊρίν. Δείτε Live


Ο τυφώνας «Αϊρίν» είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καταστροφικός και πρέπει οι πολίτες να τον πάρουν σοβαρά, προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα λίγες ώρες πριν από το πέρασμα του τυφώνα, ο οποίος πλησιάζει τις ακτές των ΗΠΑ και πρόκειται να χτυπήσει σε περιοχές όπου ζουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί.


Η θύελλα δυναμώνει  και αυτή τη στιγμή, έχει διάμετρο ίση με το 1/3 των ακτών του Ατλαντικού. Αναλυτές εκτιμούν πως η ζημιά μπορεί να ανέλθει έως και 13,9 δισ. ευρώ.

 

Βάσει των ενδείξεων πρόκειται για έναν πρωτοφανούς έντασης τυφώνα, επισήμανε, και ζήτησε από όσους πολίτες βρίσκονται στις περιοχές από όπου θα περάσει η Αϊρίν να προετοιμαστούν τώρα και να εκκενώσουν τις περιοχές. Στις περισσότερες συνοικίες θα σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων, Μπιλ Ριντ, δήλωσε ότι οι άνεμοι του κυκλώνα, που θα πλήξει τη Βόρεια Καρολίνα το απόγευμα, θα κινηθούν στη συνέχεια προς τη Νέα Αγγλία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.



Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Ομπάμα

Η ανησυχία των Αμερικανών είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο δήμαρχος της μεγαλούπολης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, διέταξε την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν σε περιοχές με μικρό υψόμετρο πριν από την έλευση της Αϊρίν. 


Δίχως καμία καθυστέρηση, ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά το διάγγελμά του, ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον (αντί για το Σάββατο) από το Μάρθας Βίνγιαρντ, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του. Άλλωστε οι Αμερικανοί έζησαν τον δικό τους εφιάλτη τον Αύγουστο του 2005 όταν ο τυφώνας Κατρίνα σάρωσε τα πάντα στο διάβα του με αποκορύφωμα τις ανυπολόγιστες καταστροφές, μετατρέποντας τη Νέα Ορλεάνη σε μία πόλη-φάντασμα.

Κλείνουν και τα αεροδρόμια


Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τον κυκλώνα Αϊρίν, α αεροδρόμια της Νέας Υόρκης πρόκειται να κλείσουν το Σάββατο από το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) και δεν θα δέχονται καμιά άφιξη πτήσης, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές των ΗΠΑ. 


Η απόφαση αφορά το διεθνές αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι, το ΛαΓκάρντια και αυτό του Νιούαρκ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αρχής της πολιτικής αεροπορίας της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.
«Θα είναι κλειστά μόνο για τις αφίξεις πτήσεων», δήλωσε ο Στιβ Κόουλμαν, ο οποίος έκανε λόγο περί «χιλιάδων» πτήσεων που θα επηρεαστούν.

Οι απογειώσεις αεροσκαφών δεν έχουν απαγορευθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότερες αναχωρήσεις από τα τρία αεροδρόμια είχαν ήδη ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρίες.





http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης