Ανταμώθηκαν οι Σαρακατσάνοι στη Πρέβεζα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στη Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με τη συνεργασία του Δήμου και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, με την επιμέλεια του Συλλόγου Σαρακατσαναίων του Νομού. 


Το αντάμωμα τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ κ. Δημήτρης Τσουμάνης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας κ.κ Χ.Μπαΐλης και Γ. Κάτσινος αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Κοσμάς Κορωναίος, η προϊσταμένη της ΛΓ εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Χριστίνα Μερκούρη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης στη σύντομη ομιλία του συνεχάρη τη διοίκηση του Συλλόγου για τις προσπάθειες που καταβάλει να κρατηθεί και να συνεχιστεί η σαρακατσάνικη παράδοση και τόνισε ότι είναι ανάγκη να στηρίζουμε τις ρίζες μας. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Πάσχος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν ενεργά για την πραγματοποίηση του ανταμώματος, αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν στις διήμερες εκδηλώσεις. Στην συνέχεια ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας τίμησε τον σαρακατσάνο τραγουδιστή κ. Κώστα Νάκα, καθώς και τον κ. Κώστα Αρβανίτη.

Δυο πρόσωπα που συνέβαλαν καθοριστικά -ο καθένας με το δικό του τρόπο- στη γνωριμία και διατήρηση της παράδοσης των Σαρακατσαναίων. Αμέσως μετά ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Θεσπρωτίας παρουσίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο και σε ντοπιολαλιά «τα ειδέσια» - το λογοδόσιμο των Σαρακατσαναίων και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. 

Εμφανίστηκαν ακόμη τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, ενώ ακολούθησε σαρακατσάνικό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ