Πιλότος απαγόρευσε το θηλασμό εν ώρα πτήσης

Ζήτησε από μητέρα να κατέβει από το αεροπλάνο με το βρέφος της

 

Σε καταγγελία εις βάρος πιλότου των Κυπριακών Αερομεταφορών προχώρησαν επιβάτες μιας πτήσης υποστηρίζοντας ότι διέταξε να κατέβουν από το αεροσκάφος μία μητέρα με το πέντε μηνών βρέφος της όταν εκείνη ζήτησε να καθίσει σε θέση που θα της επέτρεπε να το θηλάσει.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ο πατέρας και η μητέρα του βρέφους είχαν κλείσει θέσεις με ημερομηνία 24 Ιουνίου, με προορισμό την Αθήνα.


Πριν από την αγορά των εισιτηρίων, σύμφωνα με την καταγγελία τους, επικοινώνησαν με τις Κυπριακές Αερογραμμές, μεταφέροντας τις οδηγίες παιδιάτρου, ότι το βρέφος τους θα έπρεπε να θηλάζει κατά τη διάρκεια της πτήσης. 


Παρόλο που οι Κυπριακές Αερογραμμές απάντησαν καταφατικά στο εν λόγω αίτημα, διαβεβαιώνοντας ότι θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν θέσεις, οι υπάλληλοι της εταιρείας ζήτησαν από τους πελάτες τους να απευθυνθούν στον έλεγχο επιβίβασης στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Έτσι κι έγινε, ωστόσο στο check-in το αίτημά τους δεν έτυχε οποιασδήποτε ανταπόκρισης, αφού και οι υπάλληλοι του ελέγχου επιβίβασης ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, προτρέποντας τους γονείς με το βρέφος να αναφέρουν το αίτημά τους στους αεροσυνοδούς.


Ο πιλότος, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία στην επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, εμφανίστηκε έξαλλος, ζήτησε την άμεση αποχώρηση της μητέρας και του βρέφους της από το αεροπλάνο.


Η λύση δόθηκε τελικά όχι από τους υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά από έναν άλλο επιβάτη, ο οποίος προσέφερε την κάπως πιο απομονωμένη θέση του στους νεαρούς γονείς με το βρέφος τους.


Ανεξαρτήτως της έκβασης που θα έχει η έρευνα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η πρόεδρος κ. Κουρσουμπά προτίθεται να καταλήξει σε μια γενική θέση για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από Κύπρο, σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού.


Άμεση ήταν και η απάντηση των Κυπριακών Αερογραμμών, που όπως ανακοίνωσαν, σέβονται απόλυτα τη μητρότητα και το ιερό δικαίωμα του θηλασμού εν πτήσει και ουδέποτε αρνήθηκαν ή απαγόρευσαν σε οποιαδήποτε μητέρα να θηλάσει το βρέφος της σε αεροπλάνο της Εταιρείας.


Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουν αναφερθεί. «Υπήρξε μεταξύ άλλων άρνηση του ζεύγους να καθίσει στις θέσεις του, ενώ η πτήση ήταν πλήρης. 


Ζητούσε επίμονα και η μητέρα και ο σύζυγος να καθίσουν στη διακεκριμένη θέση (Βusiness Class), ενώ δεν είχαν προαγοράσει εισιτήριο γι' αυτό το χώρο. Μάλιστα, ενώ οι αεροσυνοδοί αναζητούσαν λύση για να εξασφαλίσουν μια θέση που θα τους φαινόταν πιο βολική, προχώρησαν από μόνοι τους και κάθισαν στη Διακεκριμένη Θέση χωρίς να ενημερώσουν κανένα ή να λάβουν οποιαδήποτε άδεια κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς και τις διαδικασίες».



http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ