Φλέγεται η Ελλάδα -ΒΙΝΤΕΟ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβέστες

 

Πολυμέτωπη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο, που ήδη έχει κατακάψει 47.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.


Σήμερα το μεσημέρι προσγειώθηκαν δύο γαλλικά «Καναντέρ» στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και από το απόγευμα αναμενόταν να αρχίσουν την πυρόσβεση από αέρος.


Μετά τα γνωστά και ατελείωτα μέτωπα που υπάρχουν μεταξύ Λευκίμης-Αισύμης-Νίψας και Μελίας, στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη. 


Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί αυτήν την ώρα Στρατόπεδο με πυρομαχικά στην Καβησσό και όλες οι εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν πριν η κατάσταση γίνει χαοτική. Η φωτιά καίει δένδρα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της.

Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί, καθώς δημιουργήθηκε ζώνη ασφαλείας γύρω από το στρατόπεδο. 


Μάχη στην Πελοπόννησο

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα εκδηλώθηκαν 16 φωτιές με πιο δύσκολη την κατάσταση στην Αρκαδία. Μάλιστα, οι 8 από τις 16 φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα.

Από τη φωτιά συνεχίζουν να απειλούνται τα χωριά Πάπαρι, Μανιάτη και Δάφνη, τα οποία έχουν εκκενωθεί, ενώ κλειστός από τη φωτιά είναι ο δρόμος από τις Καλτεζές προς τον οικισμό Κουβέλια και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα χωριά Βλαχοκερασιά και Κολλίνες.

Οι τοπικές αρχές έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο της Αρκαδίας και γίνεται προσπάθεια η φωτιά να μην επεκταθεί προς το δάσος των Καλτεζών.

Στο σημείο θα λειτουργήσουν βραδινές περιπολίες, από εθελοντικές οργανώσεις, στα δασικά συμπλέγματα της περιφέρειας και κυρίως στο Μαίναλο, για να προστατευθούν οι περιοχές.



Στις φλόγες το Μεσολόγγι

Στο Μεσολόγγι η ευρύτερη περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Ευηνοχωρίου και Άγιου Θωμά του Δήμου Μεσολογγίου κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Χθες μάλιστα οι φλόγες έφτασαν μέχρι την Εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων όπου διεκόπη η κυκλοφορία για αρκετή ώρα. Οι πύρινες γλώσσες έγλειψαν σε κάποιες περιπτώσεις αυλές σπιτιών. Σε ύφεση το μέτωπο αυτή την ώρα.


Νέα πυρκαγιά σε Φθιώτιδα

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αταλάντη, στην περιοχή Καλοπόδι. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.


Στις φλόγες η Πλάκα Κερατέας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14.30 στην Κερατέα στην περιοχή Πλάκα. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ένα ελικόπτερο και 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα.


Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Αχαΐα

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στη Ζάκυνθο, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνος, στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας που μαίνεται από 24 του μήνα και στις Νεγράδες Ιωαννίνων.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κόρπη της Βόνιτσας, ενώ ελέγχεται και η φωτιά στην Αχαΐα.


http://www.newsbomb.gr/
http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ