ΑΡΤΑ: Κυβερνητικό κλιμάκιο στην σημερινή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Μαργαρίτα Καραβασίλη... 


...θα παραβρίσκονται από πλευράς κυβερνητικών στελεχών στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Ηπείρου του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Άρτα και στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ Σάββατο 27 Αυγούστου και ώρα 11π.μ. χωρίς να έχει κλείσει ακόμα ο κατάλογος των Υπουργών και Υφυπουργών που θα πάρουν μέρος. 

Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της προετοιμασίας για την Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος που θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, με κύριο στόχο να διαμορφωθεί το Πρόγραμμα Επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος.

Σε σχέση με τη Συνδιάσκεψη ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημήτρης Τάτσης δήλωσε τα εξής: «Μέσα απ’ αυτές τις συνθήκες της κρίσης, η οποία δεν είναι ελληνική, είναι και ευρωπαϊκή και παγκόσμια, θα πρέπει εμείς να δούμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτούς τους τομείς στη χώρα μας και την οικονομία και το κράτος το ίδιο αλλά και τους κοινωνικούς θεσμούς σε όφελος της κοινωνίας, σε όφελος του λαού. 

Εμείς συνεπικουρούμε τη διαδικασία αυτή γιατί βέβαια και σαν νομός που φιλοξενεί τη Συνδιάσκεψη έχουμε μια παραπάνω ευθύνη, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών μαζί με τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής οι οποίοι είναι και μέλη ταυτόχρονα της Π.Ε. που έχει αναλάβει αυτή τη διαδικασία σαν υπεύθυνο όργανο όχι μόνο στο κομμάτι της διαδικασίας αλλά και στο κομμάτι της υλοποίησης του προγράμματος της περιφερειακής ανάπτυξης της Ηπείρου το οποίο υλοποιείται αυτή τη στιγμή. 

Έχουμε φτιάξει ένα σκαρίφημα σαν Π.Ε. και θα τεθεί προς συζήτηση στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη πέρα από τους ευρύτερους στόχους της επανεκκίνησης των πολιτικών μας στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και λόγω του ότι υπάρχει κρίση και θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε κάποια πράγματα όπως έχει ήδη επανεκτιμηθεί απ’ την κυβέρνηση μια σειρά πολιτικών. 

Από κει και πέρα όμως είναι μια ευκαιρία τα μέλη μας και τα στελέχη μας να μπουν σε μια διαδικασία συζήτησης όπου θα προκύψουν αντιθέσεις, απόψεις μέσα από τις οποίες βέβαια θα προκύψει και μια σύνδεση τελικά γιατί πάντα έτσι λειτουργεί η ζύμωση στη δημοκρατία και στα κόμματα που είναι οι κύριοι φορείς της. 

Επιπλέον θα υπάρξει και το δικαίωμα της αυτοκριτικής από την κυβέρνηση αλλά και από τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου αλλά και από τα στελέχη του πολιτικού συμβουλίου. 

Από την άλλη μεριά είναι και μια ευκαιρία λογοδοσίας γιατί το Κίνημά μας εφαρμόζει και την διαδικασία της λογοδοσίας των κυβερνητικών στελεχών, αυτών των στελεχών που έχουν τέλος πάντων εξουσία κρατική ή αυτοδιοικητική απέναντι στο κόμμα μας για την μέχρι τώρα δράση τους σε πολιτικές που αφορούν την περιοχή μας και εν γένει της χώρας».

Σε ερώτηση για την συχνή παρουσία κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή το τελευταίο διάστημα ο κ. Τάτσης απάντησε: «Είναι αποτέλεσμα πιέσεων που ασκήσαμε και εγώ και οι βουλευτές και ο Δήμαρχος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στο κόμμα να γίνουν και εδώ κάποιες δραστηριότητες γιατί η Άρτα είναι ένας πόλος της νότιας Ηπείρου που της αξίζει κι αυτής μιας προσοχή τόσο απ’ την κυβέρνηση όσο και απ’ το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι κάτι το ξαφνικό».

Η Συνδιάσκεψη θα είναι ανοιχτή για τα στελέχη του Κινήματος που έχουν κληθεί, για τους φορείς της περιοχής, για τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης