Μουσουλμανική... ευλογία για τον ελληνικό τουρισμό

 

Οι Τούρκοι περνούν στην Ελλάδα τις διακοπές του Μπαϊραμιού

 
Ειρηνική απόβαση στα ελληνικά νησιά πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες χιλιάδες τούρκοι τουρίστες, εκμεταλλευόμενοι τις αργίες του Μπαϊραμιού.


Αν και το Μπαϊράμι είναι την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να κηρύξει αργίες την Δευτέρα και την Παρασκευή, χαρίζοντας μια ολόκληρη εβδομάδα στους Τούρκους.


Τα νησιά του Αιγαίου έχουν αρχίσει ήδη να δέχονται αυξημένο αριθμό τούρκων τουριστών. Πολλές είναι οι αφίξεις στη Σάμο, την Κω, τη Λέρο, τη Ρόδο, και τη Σύμη, ενώ μόνο στη Χίο αναμένονται περίπου 10.000 τουρίστες.


Έτσι, γράφει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η τάση που θέλει τους Τούρκους να επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2010 ήρθαν στην Ελλάδα 561.198 Τούρκοι, έναντι 200.348 το 2009.


Ο μόνος προβληματισμός που εκφράζουν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, αλλά και οι ίδιοι οι Τούρκοι είναι ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμη το θέμα με τη βίζα, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία, αλλά να έρχονται με σκάφη.


Μέχρι στιγμής η μόνη εξέλιξη είναι ότι μπορούν πλέον να ταξιδέψουν χωρίς βίζα στην Ελλάδα, όσοι τούρκοι πολίτες είναι κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί κλπ. 


 http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ