Επανεκκίνηση για ΙΟΝΙΑ οδό και Ε 65

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή η τροποποιητική συμφωνία για τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Αυτό αποκάλυψε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Eurobank.


Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης με τους παραχωρησιούχους, με την κοινοπραξία των τραπεζών και με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση εντός των επομένων ημερών και η τροποποιητική συμφωνία να εισαχθεί στη Βουλή και να κυρωθεί, ώστε να απεμπλακούν τα έργα αυτά.

Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο διαπραγματεύσεων και σε συνεννόηση με τις τράπεζες έχει διασφαλίσει την οικονομική ισορροπία των συμβάσεων, την προσαρμογή του φυσικού τους αντικείμενου και τη διευθέτηση της συμμετοχής του Δημοσίου με εθνικούς και με κοινοτικούς πόρους.

Τα έργα που θα «ξεκολλήσουν» είναι οι πέντε μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, δηλαδή: 

-η Ιόνια Οδός, και συγκεκριμένα ο δρόμος από το Ρίο έως στα Ιωάννινα και από την Αθήνα στα Σκαρφεία,
-ο Ε65 που συνδέει τη Λαμία με την Παναγία στην Εγνατία Οδό μεταξύ Γρεβενών και Μετσόβου
-ο βορειοδυτικός άξονας Πελοποννήσου που ξεκινά από την Ελευσίνα και μέσω Κορίνθου, Πάτρας, Πύργου φθάνει μέχρι την Τσάκωνα,
-ο οδικός άξονας της Πελοποννήσου, ο Μορέας που από την Κόρινθο περνά στην Τρίπολη και καταλήγει στην Καλαμάτα,
-και ο δρόμος Μαλιακός - Κλειδί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ