Ο Νίκος Σιακούφης και η ΝΟΘΑ


Ο Νίκος Σιακούφης είναι ένας καλλιτέχνης που μεγάλωσε και ζει στην Άρτα. Στα δεκαοχτώ του άφησε την πόλη του για να επιστρέψει μετά από έντεκα χρόνια περιπλάνησης, συνειδητοποιημένος και αφοσιωμένος στις μουσικές που τον επηρέασαν συναισθηματικά και δημιουργικά. 


Το 2010 αποφασίζει να ηχογραφήσει την πρώτη του συλλογή με τίτλο ‘’χάρτινα τρένα’’, άλμπουμ που εξωτερικεύει τις εμπειρίες του με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει και τις ανησυχίες της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων! 

Ρυθμοί ροκ άλλων δεκαετιών δανείζονται στοιχεία μοντέρνας αντίληψης και ταξιδεύουν στο μέλλον δίνοντας την αίσθηση της διαχρονικότητας των ακουσμάτων, πείθοντας ότι το κλασσικό πρότυπο αντέχει στο χρόνο. 

Το ταξίδι του καλλιτέχνη ξεκινάει το καλοκαίρι του 2011, με στόχο να δανείσει στους λάτρες της μουσικής τον δικό του κόσμο, ξορκίζοντας τα φαντάσματα του άλλοτε, σε μια διαδρομή σε όλη την Ελλάδα. Συνεπιβάτες στο δικό του χάρτινο τρένο, φίλοι από την πόλη του και ακόμη πιο μακριά. 

Ο Βαγγέλης Κοτρότσιος στο πιάνο, ο Ηλίας Παπαδήμας στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Αποστόλης Κατσάνος στα τύμπανα και η Αντωνία Οικονομοπούλου στο μπάσο, δίνουν με το δικό τους τρόπο το στίγμα τους στην όλη διάθεση. 

Το πρόγραμμα των συναυλιών, περιλαμβάνει εκτός από τα τραγούδια του δίσκου, διασκευασμένες φόρμες ελληνικών και ξένων τραγουδιών, σε μια επιλογή από τη δεκαετία του ‘60 μέχρι και σήμερα. 

Ο Δημήτρης Παπαρούνης και η Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας, συνάντησαν τον Νίκο σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης στο θέμα της συνύπαρξης των τεχνών στο ίδιο σενάριο. Και επειδή η πρόκληση γεννάει πάντα νέες ιδέες, στις 29 Αυγούστου κάποια από τα τραγούδια του, θα αποδοθούν μέσω της τέχνης της παντομίμας στην ίδια σκηνή. 

Μουσική, χρώματα, κινήσεις και εικόνες μιας άλλης αντίληψης θα ενσωματωθούν και θα αποδοθούν με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό, σε ένα χώρο βγαλμένο από μια άλλη εποχή που πολλοί ακόμα νοσταλγούν, πείθοντας ότι ακόμη και σήμερα το θέατρο και η μουσική δένονται στενά! 

Το θερινό σινέ-ΟΡΦΕΑΣ θα φιλοξενήσει την παράσταση περιμένοντας ανυπόμονα το κοινό να επιβιβαστεί στα ‘’χάρτινα τρένα’’. Σε όλους, όσους ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή στο μουσικό χρόνο . . . καλό ταξίδι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ