Σε Πρέβεζα και Φιλιππιάδα κανονικά η λειτουργία των Γυμνασίων

Δεν συγχωνεύονται τελικά το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας. 


Οι αγώνες και οι παρεμβάσεις μαθητών, καθηγητών, αλλά και οι ενέργειες των Δημοτικών αρχών Πρέβεζας και Ζηρού, έπιασαν τόπο και η νέα απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων δεν περιλαμβάνει τελικά τα παραπάνω γυμνάσια. 

Έτσι από τη νέα σχολική χρονιά το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Γιώργος Φραγκούλης δεν χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη απόφαση ως δικαίωση, αφού όπως τόνισε δεν υπήρχε θέμα συγχώνευσης των συγκεκριμένων σχολείων της Πρέβεζας. 

Ο κ. Φραγκούλης σημείωσε ότι το προσωπικό των δύο γυμνασίων της Πρέβεζας είναι άριστο, ο αριθμός των μαθητών ικανός για να λειτουργήσουν δύο σχολεία και τα νέα κτίρια σε άριστη κατάσταση. 

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και υποδομές για την ανεξάρτητη λειτουργία των δύο γυμνασίων της Πρέβεζας, τόνισε ο κ. Φραγκούλης και ευχαρίστησε μεταξύ άλλων την ΕΛΜΕ Πρέβεζας αλλά και τους διευθυντές των γυμνασίων κα Γιώτη και κο Κυνηγό. 

Εξίσου ευνοϊκή ήταν η νέα απόφαση και για το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστά σχολεία. 

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη απόφαση, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούν στους δήμους οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες. 

«Θα πρέπει να δούμε άμεσα όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τα σχολεία» είπε ο κ. Γιολδάσης και τόνισε «ότι ο χρόνος μας πιέζει παρόλο που κάποιοι οι πιστεύουν ότι η νέα σχολική χρονιά αργεί ακόμα να αρχίσει» 

Όπως εξήγησε ο κ. Γιολδάσης «το σχολείο γίνεται αποκλειστικά υπόθεση του δήμου» ο οποίος εκτός από την κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, αναλαμβάνουν και την μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης