Πάλι Ηπειρώτης ο νέος Αρχηγός της Ε.Φ. Κύπρου

Μετά από 10 χρόνια τυχαίνει στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς Κύπρου να βρίσκεται και πάλι Ηπειρώτης Αρχηγός. Πρόκειται για τον Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση ο οποίος γεννήθηκε το 1952 στο Πολύγυρο Ιωαννίνων και αποφοίτησε το 1974 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
 

Ο νέος Αρχηγός της Ε.Φ. Κύπρου, ως Ηπειρώτης "διαδέχεται" τον αδικοχαμένο πριν από 10 χρόνια Στρατηγό Ευάγγελο Φλωράκη, από Άγναντα Άρτας, ο οποίος όπως είναι γνωστό σκοτώθηκε κάτω από μυστηριώδες και αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες εκείνο το πρωϊνό της 10ης Ιουλίου του 2002. Όταν τις πρωϊνές ώρες πέφτει το ελικόπτερο τύπου BELL 206, της Εθνικής Φρουράς, στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους 5 αξιωματικούς. 

Ο νέος Αρχηγός Στυλιανός Νάσης, φοίτησε σε διάφορες στρατωτικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Στρατηγική και Επιχειρησιακή Σχεδίαση, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Ολλανδίας, Πολιτική Ανωτέρων Αξιωματικών ΝΑΤΟ κτλ). Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Στρατηγικών Πληροφοριών, Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και Σχολή Εθνικής Αμύνης.


Ορκίσθηκε σήμερα


Ο νέος αρχηγός έδωσε τη διαβεβαίωση πίστης και σεβασμού στο Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα το πρωί, σε επίσημη τελετή στο προεδρικό μέγαρο ενώπιον του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.


Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι η τουρκική στρατιωτική κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου συνεχίζεται εδώ και 37 χρόνια και δυστυχώς η απαράδεκτη, αλαζονική και καθόλα προκλητική στάση του ηγέτη της κατοχικής δύναμης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην Κύπρο την ημέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, δεν επιτρέπει ούτε αισιοδοξία ούτε εφησυχασμό.


Αυτές τις στιγμές, υπογράμμισε, «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, μεταφέροντας το καθαρό μήνυμα ότι η Εθνική Φρουρά είναι σε θέση να επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της προς την πατρίδα».


Απαντώντας ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του να υλοποιήσει τους στόχους της Κυπριακής κυβέρνησης.


«Η ανεξαρτησία, η ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια της Κύπρου θα είναι φάρος της προσπάθειας μου», τόνισε ο Αντιστράτηγος Νάσης.

Διαβάστε:  Τον Τζουµερκιώτη που τίµησε και έκλαψε η Κύπρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης