ΟΣΛΟ: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από έκρηξη


Εικόνες βιβλικής καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου, έπειτα από την τεράστια έκρηξη από βόμβα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Όσλο της Νορβηγίας, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής δυο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δέκα.


"Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού φαίνεται πως είναι ασφαλείς μετά την έκρηξη.


Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα του 17ου ορόφου στο κτήριο, εκεί όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και σε κοντινά υπουργεία.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN πληροφορίες μιλούν για την ύπαρξη ακόμη δύο βομβών, που δεν έχουν ακόμη εκραγεί.


Ο Neil Perry, ανταποκριτής της Guardian στο Όσλο αναφέρει στην εφημερίδα: «Ζω στην Valerenga, που βρίσκεται με το λεωφορείο σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από το κέντρο της πόλης. 


Η έκρηξη έγινε τόσο αισθητή εκεί που βρισκόμουν , που να φανταστείτε πετάχτηκα έντρομος πάνω, γιατί νόμιζα οτι επρόκειτο για κεραυνό. Μετά παρατήρησα ένα τεράστιο λευκό σύννεφο καπνού να έρχεται από μακρυά».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Dagsbladet, η έκρηξη είχε στόχο το γραφείο του υπουργού Πετρελαίου Lars Eriksen.


Αυτή τη στιγμή, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και οι οδικές αρτηρίες του Όσλο παραμένουν κλειστοί.


Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά την επίθεση, ένας άνδρας ντυμένος αστυνομικός άνοιξε πυρ τραυματίζοντας πέντε άτομα στην Ουτόγια, ένα νησί νότια του Όσλο όπου λαμβάνει χώρα η ετήσια συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος υπό τον Γενς Στόλτενμπεργκ. Ακόμα πάντως, δεν είναι σαφές εάν οι πυροβολισμοί συνδέχονται με την έκρηξη στη νορβηγική πρωτεύουσα.












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ