Επικίνδυνα «παιχνίδια» με τη φωτιά, στα σύνορα

Επικίνδυνα «παιχνίδια»με τη φωτιά παίζουν κάποιοι στα σύνορα και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμούς από πρόθεση στο αλβανικό έδαφος, αφού μέσα σε λίγες ώρες, εκτός του μετώπου της Χαραυγής, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές, η μία μάλιστα στο ελληνικό έδαφος...


Την ώρα που εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών με οχήματα έδιναν μάχη για να ελέγξουν τη μεγάλη φωτιά μεταξύ Χαραυγής και Καστανής, η οποία μπήκε από το αλβανικό έδαφος το απόγευμα της Κυριακής, εκδηλώθηκαν από το μεσημέρι χθες άλλες τρεις στην περιοχή. 

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχος Χρήστος Σταυρόπουλος ήταν αυτόπτης μάρτυρας αυτής της κατάστασης. 

Ενώ βρίσκονταν εντός του αλβανικού εδάφους με επίγειες δυνάμεις και το ελικόπτερο Έρικσον έκανε ρίψεις, για να σβήσει φωτιά σε αλβανικό χωριό που τελικά έσωσαν από τις φλόγες, δίπλα στα σύνορα, ξέσπασαν άλλες δυο φωτιές πίσω από το σημείο που επιχειρούσαν οι πυροσβέστες...στις πλάτες τους.

Λίγο αργότερα φωτιά ξέσπασε και πέρα από το ποτάμι που είναι το σύνορο, στο ελληνικό έδαφος! Όλα αυτά μαζί δεν μπορεί αν είναι συμπτώσεις και εύλογα οδηγούν σε εμπρησμούς.

Η φωτιά στη Χαραυγή ήταν χθες το βράδι υπό μερικό έλεγχο, όμως με όσα συνέβαιναν κανείς δεν ήταν σίγουρος για τίποτε. 

Πάντως κατοικημένες περιοχές δεν απειλούνταν. Για να μη ξυπνήσουν άσχημες μνήμες της φωτιάς (με 7 θύματα και πολλές ζημιές) του 2000 στην Αγία Μαρίνα και Χαραυγή. Τρία «Κάναντερ» κι ένα Έρικσον επιχειρούσαν στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες έδιναν δύσκολη μάχη και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει τα σύνορα από το σημείο κι άλλη φωτιά είχε δημιουργηθεί με μπουλντόζα αντιπυρική ζώνη στην κορυφογραμμή.

Το πρωί της Κυριακής είχε τεθεί υπό έλεγχο άλλη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε δασική έκταση στους Ποντικάτες.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ